Søndag eftermiddag leverer fire generationer af samme familie musikken ved en koncert i Åsum Kirke
Klassisk: Det lå egentlig lige for.

At den forhenværende kongelige kapelmusiker Knud Aage Larsen skulle spille musik og optræde sammen med sin familie.

For lige som han selv er ud af en musikalsk familie, har hans børn og børnebørn i den grad også fået musikken ind med modermælken. Og givet den videre.

Derfor kan Knud Aage Larsen på søndag optræde sammen med ikke blot sin søn, Ole Hedegaard, og to børnebørn, Mathias Hedegaard og Christine Skou, men også oldebarnet på ni år, Oliver.

- Ikke så mange kan præstere tre generationer. Og nu bliver vi fire, siger Knud Aage Larsen med et stille smil.

Han har optrådt flere gange sammen med sønnen og børnebørnene, men det er første gang, at familiens fjerde generation også deltager.

- Det var Oliver, der selv ville. Han vil gerne spille med oldefar, for han er både glad for og stolt over, at han har en oldefar, som er så aktiv, som tilfældet er, siger Ole Hedegaard, der er kongelig operasanger.

- Det er vigtigt at holde højt, at vi optræder sammen, fordi vi synes, det er sjovt. Det er for vores egen skyld. Men vi bliver meget glade, hvis nogle kommer og tager del i den glæde, siger Ole Hedegaard.

Musik giver fællesskab

Derfor fylder musikken meget - og ikke kun i Knud Aage Larsens hjem, hvor der ikke kun er ét, men to klaverer.

Til stor glæde for hele familien, der elsker at være sammen om musikken.

- Musik er helt klart en stor del af familien. Det er et stort privilegium at have det sammen som familie. Det er en helt anden måde at være sammen på, og det giver os mange minder og oplevelser.

- Det giver en sammenhørighed, at vi er fælles om en opgave. Det kan være svært at have en familie, hvor man laver alt muligt andet hver for sig, siger Mathias Hedegaard, der meget nøjagtigt er fulgt i sin far Oles fodspor og er også blevet operasanger.

Familiens repertoire søndag eftermiddag vil spænde vidt. Helt fra 1600-tallets barokmusik og frem til i dag, og der er plads til både danske og engelske sange.

Koncerten finder sted fra klokken 15 i Åsum Kirke, der betyder noget ganske særligt.

- Det er ikke hvilken som helst kirke. Det var der, mine forældre blev gift og vi børn konfirmeret. Og min morfar var kirkesanger der, indtil han fyldte 83 år. Så der er noget at leve op til, siger Ole Hede-gaard.

Og der kommer familiær opbakning i kirken på søndag. Knud Aage Larsens to døtre har meldt deres ankomst lige som nogle af Mathias Hedegaards fætre og kusiner.

- Og der kommer sikkert også andre, griner han.

Til koncerten vil Knud Aage Larsen spille bratsch og viola d’amor, og Jørgen Ellekilde vil akkompagnere på klaver.

- Vi andre synger, når Mathias Hedegaard lige at sige, inden farfar afbryder:

- Så det synger!
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Musikalsk familie