Fri Fyn for fremmed øl!

Martin Pedersen- klummeskibent på Xtra
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Fri Fyn for fremmed øl!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er det samme gamle slogan, der dukker op i mit hoved, hver gang reklamerne gør deres grimme pligt og ruller over skærmen.

Fri Fyn for fremmed øl!

Sådan lød kampråbet engang fra Fyns største bryggeri, og det havde fat i noget. Forstå mig ret, det er ikke noget ønske om hverken handelsblokader eller embargoer, der her lyder. For hvor godt de (især små) fynske bryggerier gør det, så ville øl være et forbandet ærgerligt sted at få begrænset udbuddet af udenøs produkter. Men i tv-reklamernes grimme og overflødige verden ville tingene se lysere ud, hvis ølreklamerne blev taget af programmet.

For hvad sker der for os mænd? Har der i al den tid, Tuborg har haft sin rædselsrække af reklamebureausreklamer kørende, været en mand, der ærligt har kunnet sige, at han har haft en god smag i munden efter at have drukket en Tuborg? Og Carlsberg! Når ikke de får os mænd til at fremstå som en flok båtnakkede drengerøve, der med en finger i næsen og den anden hånd om en dåsefuld af deres nye, tynde øl ikke har bedre for end at slå tiden ihjel med at bygge konstruktioner til at slå tiden ihjel - så fremstiller de os som tøser.

I hvert fald prøver de hårdnakket at få os til at associere med et langhåret og nosseløst individ, der med spørgsmålet 'hvad sker der for os mænd?' inviterer indenfor til en snak om følelser, mens han nervøst kigger sig over skulderen af frygt for at få en pakke riskager kastet i nakken af den kæreste, denne rigtige mand åbenbart ikke er i stand til at være i et ligeværdigt forhold med.

Det tjener sikkert folkesundhedens sag, at bryggerierne primært udsender reklamer, der fjerner ens lyst til øl, men det er nu næppe dem, der står bag en eventuel skjult agenda. Mit bud er at reklamebranchen er blevet infiltreret af feminister, der nu sidder og gnider sig i hænderne ved udsigten til, at ølreklamerne langsomt, men sikkert får sat i hovedet på folk, at mænd er nogle pjok.

Det lyder måske ikke sandsynligt, men er det mere usandsynligt, end at nogen i fuldt alvor markedsfører øl på denne måde? Jeg ved det ikke og er egentlig også nogenlunde ligeglad, jeg har kun et spørgsmål, jeg gerne vil have besvaret: Har der egentlig nogensinde været en mand, der har udtalt, at han havde en god smag i munden efter at have drukket en Tuborg?

Fri Fyn for fremmed øl!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.