God stil og god musik hører sammen


God stil og god musik hører sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en ikke alt for fjern fortid indfandt jeg mig på Olivia i Vintapperstræde. Et sted jeg i al simpelhed kun har lovord til overs for og derfor et sted, hvor jeg jævnligt indtager min frokost. Formidabel indretning, formidabel mad og et sted, hvor man kan opleve så gamle dyder som service og et venligsindet personale. Kort sagt, et sted hvor jeg gerne ville lægge ansigt og anbefaling til en reklame, hvis jeg nogensinde skulle gå hen og blive en kendis.

To råstegte kartofler og en bid af min burger inde i frokosten får tonerne af Michael Learns To Rock dog min mave til at vende sig, og jeg må overgive mig til min egen målløshed for at stille spørgsmålet hvorfor? Hvorfor lægge kræfter i at skabe et sted med stil og sjæl for at beklæde rummet med et lydtapet så forfærdende og floskelfyldt? Numrene, der fulgte, lød alle til at stamme fra en opsamlingsplade med ballader, ethvert anstændigt menneske helst ville fortrænge.

Michael Learns To Rock er vel i bund og grund en af de mest afskyvækkende eksportvarer, Danmark har skabt. Alligevel virker det til, at dele af Asien sluger deres musik råt, men når der nu også findes steder inden for dette kongeriges grænser, hvor rå sæløjne anses for en delikatesse, så kunne man forledes til at tro, at jeg ville acceptere, at sådan kan smag og behag være så forskellig, men nej. Nogle ting er bare endegyldigt forkerte.

Olivia er dog så langt fra det eneste sted, hvor lyden lægger op til, at dagens menu lige så godt kunne være lort og lagkage. Bryggeriet på Flakhaven skal i den forbindelse også have en voldsomt løftet pegefinger. At mine to pegefingre lige netop bliver peget i disse retninger, skyldes, at kontrasten mellem stedernes fine stil og hvad der kommer ud af højttalerne er helt grotesk. Jovist jeg er musiknørd og smagsdommer, når jeg kan slippe af sted med det, men for mig er lyden af kandiserede popballader på byens bedre steder lige så forkert, som hvis jeg fik min mad serveret på en paptallerken med plasticbestik.

Der er langt mere musik derude, end den der findes på opsamlingsplader, og som radiostationerne, der kun spiller musik, du kender, tilbyder. Hvis ikke man kan holde sig fra den, så burde det fremgå af menukortet, at alle retter serveres med sødsuppe.

God stil og god musik hører sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.