Derfor slikker vi dronningen i nakken

Martin Pedersen- klummeskibent på Xtra
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Derfor slikker vi dronningen i nakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nitten styk fem og en halv krones frimærker koster ethundredefire og en halv, og havde det ikke lige været for den lynlottokupon, min foretrukne kioskmand blev bedt om at give mig med, så havde de ethundredefire og en halv også været den pris, jeg betalte forleden.

Prisen for at lade sms'er være sms'er og e-mails være e-mails for en stund og i stedet få skrevet, hvad der skulle skrives, i noget så uddateret som brevform.

Heller ikke i udformningen af brevene sprang jeg over, hvor gærdet ellers kunne være nemmest at forcere. Ikke noget med bare at lade fingrene danse over tastaturet som en sølle klummeskribent, for nemt og behændigt at kunne trykke ctrl+p, når jeg ville se noget på skrift. Nej, hen og fatte pennen og med den i hånden få kommunikeret det ud, jeg skulle.

Desværre ligner min håndskrift stadig den, der for år og dag siden satte grå hår i hovedet på hver en dansklærer, jeg nåede at blive undervist af. Den alene burde reelt kunne have gjort mig til doktor, eller i det mindste have sikret mig en stilling i sundhedsvæsnets afdeling for udstedelse af ulæselige recepter.

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har modtaget et brev i håndskreven form, tættest på kommer de invitationer, der er lavet med skrifttypen det-ligner-næsten-håndskrift, og hvor pladsen til navnet er udfyldt med husets fineste filtpen og en håndskrift, der fortæller, at herren i huset ikke har været i umiddelbar nærhed, da invitationerne blev færdiggjort.

Her på matriklen har rudekuverterne stadig det klare overtag i mængden af post, der ryger gennem brevsprækken, og hvis det er sådan her, så er det nok også sådan andetsteds.

Derfor virkede det rigtigt at få afleveret den lånte bog, jeg havde haft liggende lidt for længe, pr. brev med vedlagt håndskreven tak for lån, og nu håber jeg ikke, du har savnet den for meget, og selvom knægten endnu ikke kan læse, så blev invitationen til min nevøs etårs fødselsdag besvaret med håndskriften fra helvede.

Selvfølgelig vil jeg ikke gide erstatte hverken e-mails eller sms'er med håndskrevne breve. De 140 års forspring, frimærket har i forhold til alternativerne, vidner om, hvor håbløst gammeldags et brev er, men det er det, der er charmen og det, der gør, at man indimellem gider slikke dronningen i nakken.

Derfor slikker vi dronningen i nakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.