Hvordan vil jeg så lige have det?

Martin Pedersen- klummeskibent på Xtra
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Hvordan vil jeg så lige have det?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan vil jeg egentlig gerne have det? Det var et ganske stort spørgsmål, jeg skulle svare på, da jeg forleden sad og kiggede mig selv i øjnene foran spejlet, men jeg ville have det, som jeg plejer - lidt pjusket i toppen, men så det kunne redes tilbage, og så med maskine i siderne.

Jeg bryder mig i bund og grund ikke det store om at være ved frisør. Prøv eventuelt at se, hvor længe du kan holde ud at kigge på billedet af mig, før du keder dig (eller væmmes), det syn hænger jeg på dagligt, men under et frisørbesøg står det på nonstop i en hel halv time, eller hvor længe sådan en klipning nu tager. Jeg har nu set mig så tit, at jeg kan abstrahere fra det.

Langt værre er det dog at skulle lægge øre til de indrømmelser og beklagelser folk rask væk fortæller frisøren, det er som en ækel blanding af kirke og kro, en offentlig skriftestol og et sted, hvor det er o.k. at sige 'min kone forstår mig ikke'. Er din bartender træt af at høre på dig? Havde du glemt, du ikke var katolik? Bliv klippet! Du får godt nok ikke slukket tørsten eller syndernes forladelse, men du kan sige, hvad du vil, mens du får flyttet ørerne.

Det starter som regel ganske uskyldigt med spørgsmålet om, hvad man laver til hverdag, men er man ikke opmærksom, kan en veltrænet frisør, inden man er færdigklippet, have hevet nok informationer ud af dig til at lænse din konto og overtage dit liv. Og hvis ikke frisøren gør det, er der altid chance for, at personen i nabostolen har hørt efter. Men hvorfor overhovedet svare på de spørgsmål? Og spørgsmålet om spørgsmålene går især til gutten, jeg sad ved siden af forrige gang ved frisøren, der efter at have svaret på spørgsmål om sine ferieplaner, uden tøven besvarede spørgsmålet: 'Thailand? Er din kone så ikke bange for, at du boller udenom?' Med et fjoget grin og 'hvad hun ikke ved...' (det ved resten af frisørsalonen så nu).

Man kan som bekendt ikke leve af at klippe hinanden, måske derfor er det nødvendigt for frisører at krydre dagen med sladder og snagen. Omvendt er det for folk, der ser stort på publikum og tavshedspligt en billig og praktisk terapiform, men mest af alt er det at lytte efter, når man er ved frisør, vel et jordnært og håndgribeligt alternativ til de sladderblade, salonen tilbyder som underholdning, men sådan vil nogen have det.

Hvordan vil jeg så lige have det?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.