Kongeligt ligeglad

Martin Pedersen- klummeskibent på Xtra
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kongeligt ligeglad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg formoder det blev et ja i lørdags, altså dernede i Møgeltønder, hvor reservekronprinsen og hans nye kone sandsynligvis blev hr. og fru Holger Valdemar Rex, eller hvad efternavn, der nu måtte komme til at stå i kirkebogen. Jeg formoder det, for jeg så det ikke, og jeg har indtil videre ganske behændigt undgået at læse noget om det, jeg er nemlig i bund og grund ligeglad.

Kongehuset er i min verden ganske simpelt et markedsføringsværktøj, der for min skyld kan passe sig selv, så længe udgifterne nogenlunde går lige op med indtægterne fra den opmærksomhed, de måtte skabe for lille Danmark ude i den store vide verden. Heri altså ikke medregnet de indtægter, de genererer for de indenlandske sladderfabrikker, der hver torsdag giver opmærksomhed til hvert lille åndedrag og hvert lille skridt, kongehuset tager.

Det er nemlig altid agurketid i torsdagsbladene. Historier om ingenting, pyntet op med billeder taget i en anden anledning for at fylde endnu en side ud med farverige ligegyldigheder.

Hvem er det, der gider betale penge for den slags, og endnu mere uforståeligt hvorfor? Den danske frisørskare alene kan vel næppe bære de oplagstal, skidtet sprøjtes ud i, og hvis jeg nu lige skriver tvguide.dk, så har jeg leveret et alternativ, der i hvert fald punkterer ethvert købsargument, der går i retning af bladenes tv-programmer.

Det er mig uforståeligt, hvorfor en kendt, der ligner lort under en indkøbstur, er interessant, når man kan gå ned til en tilfældig discountbutik, og knap komme igennem døren for folk, der ser sådan ud. Det endda helt uden at skulle risikere at blive trådt over tæerne af en flok paparazzifotografer, der desperat forsøger at kæmpe sig frem til et billede af en tilfældig husmor ude fra Bolbro, der med to liter billig cola (light endda) og en skærekage fra Dancake er på vej hjem til sofahygge med familien. Uh! Hvilke historier havde man ikke kunnet brygge ud fra det, havde hun dog bare været kendt.

Alligevel bliver det nok sladderbladene, der ender med at fortælle mig, hvad svaret blev i lørdags. For de fylder så godt op i supermarkedernes kasselinjelandskab, at det bliver umuligt at undgå deres forsider den næste uges tid, med mindre jeg i dag handler ind til hele næste uge.

Det gør jeg ikke, i stedet gætter jeg på det blev et ja.

Kongeligt ligeglad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.