Weiss: Hold mund, byrådsfæller


Weiss: Hold mund, byrådsfæller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den konservative politiker beder de andre partier om at holde budgetdebatten internt. Radikale bakker op

Mens flere partier offentligt tilkendegiver, hvad de ikke bryder sig om i sparebudgettet for 2009, kommer der ikke et kvæk om det fra konservativ side.

Fra det ene af de to konservative byrådsmedlemmer kommer der derimod en appel til de andre partier: Hold mund.

- Der er tradition for i Middelfart Kommune, at tingene forhandles på plads internt. Derefter kan vi gå til offentligheden og fremlægge resultatet og få tæsk eller ros, siger Morten Weiss-Pedersen.

Han reagerer på de seneste dages udmeldinger fra S og V. De to store partier i byrådet har begge været på banen med punkter i sparekataloget, som de ikke kan gå ind for.

- Det, der sker, når de går ud med i øvrigt meget sympatiske ønsker om ikke at skære på eksempelvis Brenderup Dagcenter eller busdriften, er, at der lægges yderligere pres på de basale ydelser til børn, unge og ældre. Det er ren og skær populisme, når de går ud med nogle populære budskaber, siger Morten Weiss-Pedersen.

Debatten forplumres

- Men hvis de virkelig mener, at de ikke vil gå med i et budgetforlig, hvis de punkter ikke pilles ud - hvad sker der så ved at sige det til avisen?

- Der er avisen et stærkt medie. Hvis man har meldt noget ud til avisen, er det svært ikke at holde det. Hvis alle partier melder ud offentligt, indskrænkes råderummet, og så forplumres hele budgetdebatten, siger Morten Weiss-Pedersen.

Hans holdning deles af Niels Andersen, Det radikale Venstres mand i Middelfart Byråd.

- Der var bred tilslutning til i byrådet, at lukningen af Brenderup Dagcenter var lige lovlig drastisk. Så går den tidligere Ejby-borgmester ud på Socialdemokraternes vegne og gør det til en S-sag. Det er gift for budgetforhandlingerne, siger han.

Samme diagnose stiller Niels Andersen om Venstres genoplivning af at skære antallet af byrådsmedlemmer ned fra 25 til 21.

- V går ud med et forslag, der er politisk dødt. Så er det kun for at profilere partiet, siger Niels Andersen.

Weiss: Hold mund, byrådsfæller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce