Wedellsborg fik nyt nej


Wedellsborg fik nyt nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKUFFELSE: Svineproduktion skal måske placeres i udlandet

NORDVESTFYN: En ny afvisning i Fyns Amts Trafik- og Miljøudvalg af en ansøgning om svineproduktion på Wedellsborg Gods kan betyde, at godset nu må placere produktionen til udlandet.

Det siger driftsleder Lars Rasmussen, Wefri A/S, der omfatter godserne Frijsenborg og Wedellsborg.

- Det er en kæmpeskuffelse, at vi åbenbart ikke kan komme i gang, siger Lars Rasmussen.

Wedellsborg søgte i sommer om lov til to produktionssteder på henholdsvis Tybrindvej i Ejby Kommune og Fønsskovvej i Nørre Aaby Kommune. Der var lagt op til en årlig produktion på 50.000 smågrise.

Amtet afviste at arbejde videre med ansøgningen for Fønsskovvej. En såkaldt vvm-undersøgelse blev anset for at være formålsløs, da resultatet ville være givet på forhånd.

Det fik i stedet Wedellsborg Gods til at søge om en placering i et område mellem en halv og én kilometer fra de eksisterende driftsbygninger alternativt hertil halvanden kilometer nordøst for driftsbygningerne.

- Men uanset hvilken moderne teknologi, man anvender for at hindre gener, så kan det ikke lade sig gøre at nå under grænseværdierne, når man ligger i naturområder hvor både national og EU-lovgivning giver restriktioner, siger formanden for Trafik- og Miljøudvalget, Poul Weber (V) som begrundelse for udvalgets stillingtagen.

- Vi er vel mere skuffede end egentlig overraskede, siger underdirektør Jimmi Enevoldsen, Wefri A/S.

Han mener slet ikke der er balance i den vægtskål hvor Wedellsborg Gods på den ene side etablerer naturprojekter på Wedellsborg Hoved, Brandsø og Fønsvang, men modsat ikke kan få mulighed for at have en indtjening, der gør det muligt at værne om godsets naturområder.

Wedellsborg fik nyt nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce