Voldsoffer selv anholdt


Voldsoffer selv anholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÆVNTOGT: Seks måneders fængsel for at banke sovende mand med jernstang
BRENDERUP: Det offer, som natten til søndag den 9. maj blev slået i hovedet med en jernstang i sit hjem i Brenderup, måtte selv en tur bag tremmer for at sikre, at gerningsmanden blev dømt.

Den bankede mand var nemlig ikke mødt op, da han tidligere på ugen skulle vidne i sagen i Retten i Middelfart. Derfor blev sagen udsat, og for at sikre, at der i går kunne fældes dom, måtte offeret for overfaldet ganske usædvanligt tage en overnatning i Kolding Arrest.

Manden, der mødte op i en slidt, grå T-shirt, kunne ikke forklare, hvorfor han ikke var dukket op i retten tidligere på ugen. Men han brød sig åbenbart meget lidt om stedet, for han forduftede straks efter at have afgivet sin vidneforklaring.

I den fortalte han, at han kun kunne huske gerningsmanden som en silhuet, samt at han var vågnet ved at få et slag i hovedet, der efterfølgende blev syet med mindst 25 sting.

Men hvor offeret ikke selv huskede det helt store, så havde to vidner overværet overfaldet.

Og deres forklaring fandt Retten i Middelfart så troværdig, at den dømte den 31-årige mand fra Brenderup med jernstangen til seks måneders fængsel.

- Der er tale om grov vold, og det straffer vi hårdt, sagde dommer Lis Hævdholm efter domsafsigelsen.

Sparkede døren ind

De to vidner på henholdsvis 15 og 16 år forklarede, at de havde været til fest hos den 31-årige gerningsmand sammen aften som overfaldet. Her havde de hørt manden sige, at nu ville han give det kommende offer nogle bank.

Han havde så taget en jernstang omviklet med tape som håndtag, hvorpå han og de to drenge var kørt over til offerets lejlighed.

Her sparkede den 31- årige gerningsmand døren ind til offerets lejlighed. Han forsvandt derind og vækkede offeret, der sov en brandert ud på sofaen, med slag med jernstangen.

Voldsmand slap billigt

Selv om drengene blev rædselsslagne over den 31-åriges overfald, undlod de efterfølgende at fortælle om hændelsen.

Først da politiet 15 dage senere kontaktede dem, fik de tungerne på gled, hvorefter politiet fandt jernstangen, der dog ikke havde fingeraftryk nok til at angive gerningsmanden.

Under retssagen slog forsvareren på, at der ikke var tekniske beviser nok til at dømme hendes klient. Men Retten i Middelfart fandt som sagt de to drenges forklaring troværdig nok.

- Du får seks måneders fængsel for dit planlagte overfald, og du skal vide, at du slipper billigt, sagde dommer Lis Hævdholm, da hun afsagde dommen.

Den 31-årige mand, som har en betinget dom for vold, ønskede at tænke over, hvorvidt han vil anke dommen.

Voldsoffer selv anholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce