Martin Skriver fra Fredericia vandt fredag det danske Melodi Grand Prix. I barndomsbyen startede hans interesse for musik.

Der er umiddelbart langt fra Christianskirkens Drenge- og Mandskor til Dansk Melodi Grand Prix.

Men for Martin Skriver, der lørdag stillede op for første gang i Dansk Melodi Grand Prix, da han gik på scenen i Horsens med gruppen Lighthouse X og sangen ”Soldiers of Love”, er der en direkte rød tråd tilbage til barndomsbyen Fredericia.

- Jeg blev inspireret til at synge i Christianskirken og lærte bagefter at optræde på muscial-akademiet og Fredericia Teater. Så min musikalske og kunstneriske baggrund i Fredericia har en stor betydning for, at jeg nu er klar til at give den hele armen til et Melodi Grand Prix, smiler Martin Skriver.

Fredericia Dagblad mødte den 28-årige skuespiller og musical-sanger, da han var ”hjemme” i et par dage for at optræde med tre andre tidligere elever fra musical-akademiet ved DM i Skills før Grand Prixet blev sendt.

God Grand Prix-sang

”Soldiers of Love” er en typisk grand prix-sang med en let genkendelig melodi, omkvæd og tekst og en rytme, der går ”lige ind og sætter gang i festen”, som Martin Skriver siger.

Sangen endte da også med at vinde danskernes hjerter, og vandt derfor det danske Melodi Grand Prix lørdag.

For få dage siden fik Lighthouse X et kæmpe bifald, da gruppen for første gang optrådte live med Grand Prix-sangen, da der var Axgil Galla i Cirkusbygningen i København.

- Det var dejligt og en god generalprøve før Grand Prix’et, der har styrket vores selvtillid, sagde Martin Skriver

- Som sagt er det vigtigste for os, at vi er med og får markeret os udadtil. Og det mål er jo allerede opfyldt. Så uanset hvordan det kommer til at gå lørdag aften, vil det være en sejr for os at være med og endnu et skridt på vejen i Lighthouse X’s udvikling, slutter Martin Skriver.

Martin Skriver og bandet Lighthouse X vandt det danske Melodi Grand Prix.

  • Yilmaz Polat

    Af:

    Jeg er jourhavende og journalist på Aktualitet, samfund og erhverv. Jeg har tidligere været i praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg blandt andet sad på Middelfart-, Samfund og Erhverv- og Nyhedsredaktionen.