Vinder 10.000 kroner: GFH-gymnaster på vej til Zanzibar

Ungdomsholdet i GFH er for 16-årige og opefter. Arkivfoto: Jens Wognsen

Vinder 10.000 kroner: GFH-gymnaster på vej til Zanzibar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I år går turen til afrikanske Zanzibar for ungdomsholdet i Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup (GFH), som donerer både trampolin og nedspringsmåtte til de lokale unge, der vil dyrke og lærer gymnastik af de unge GFH-gymnaster.

Fjelsted-Harndrup: Med 1935 stemmer løb ungdomsholdet i GFH - Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup - overlegent med sejren i Spar Nords "10 til Forskel"-konkurrence i februar.

Dermed er de unge GFH-gymnaster, der planlægger at drage til Zanzibar i to uger til sommer for at lære lokale unge i det afrikanske øhav gymnastik gennem workshops, blevet polstreret med lidt ekstra midler til at reducere flybilletprisen eller drage ud og få nogle ekstra oplevelser, mens de er dernede.

- Jeg synes, at det er fantastisk. De har jo konkurreret tæt med DGI Fyns Juniorhold, men til alt held blev det os, der vandt, siger Charlotte Tubæk Nielsen, der er formand i GFH.

Hun fortæller, at GFH's ungdomshold altid hvert andet år drager ud i verden og laver workshops med lokalbefolkningen i det pågældende land, de rejser til. For to år siden var det Costa Rica, og i år går turen så til Zanzibar, hvor de mere specifikt skal bidrage til frivillighedsprojektet "Let's move Zanzibar", der har til formål at få mere bevægelse ind i de lokale børns liv og på deres skoler, da idræt ikke en del af undervisningen i Tanzania.

- Det er dem (gymnasterne, red.) selv, der har taget initiativ til det. Og de laver workshops, når de er fremme - det er en del af pakken, så de får undervist og lærer fra sig. Og det er ren fornøjelse. Hverken de eller foreningen tjener noget på det, forklarer GFH-formand.

GFH bidrager med instruktører, en trampolin og en nedspringsmåtte til rejsen, hvor det sidstnævnte forbliver i Zanzibar. Resten skal gymnasterne selv finde finansiering til.

Om 10 til Forskel
Spar Nord Fonden har siden 2012 stået bag "10 til Forskel", som er sat i verden for at hylde de lokale initiativer og sørge for at sætte fokus på de projekter, der gør en forskel for mennesker i lokalsamfundet.Hver måned giver fonden således 10.000 kroner til gode ideer, som personer eller grupper i Danmark har udviklet og selv lagt masser af kræfter i.

Se videoen fra GFH's Ungdomshold her.

Vinder 10.000 kroner: GFH-gymnaster på vej til Zanzibar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce