Vildt: Nu må du også spise dyrene

Kønne ser de ud, hjortene i dyrehaven. Men smager de også godt? Det kan du nu selv finde ud af. På lørdag sælger Middelfart Kommune vildtkød fra bestanden i dyrehaven. Privatfoto

Vildt: Nu må du også spise dyrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune åbner for salg af vildtkød fra Hindsgavl Dyrehave

Til nu har du kun kunnet nyde synet af de mange hjorte, når du har været på besøg i Hindsgavl Dyrehave. Men det behøver du ikke længere nøjes med. For nu kan du også få lov til at spise dem.

På lørdag åbner Middelfart Kommune for første gang for salg af vildtkød fra Hindsgavl Dyrehave. Salget foregår fra en gårdbutik i Naturcenter Hindsgavl på Galsklintvej 2 fra kl. 10 til kl. 13.

Det er en stigende mængde af kød, som nu gør det muligt at udbyde kødet til salg til kommunens borgere.

Natur- og miljømedarbejder Merete Nørgaard fortæller:

- Når du bevæger dig rundt i dyrehaven, møder du masser af hjortevildt, de græsser overalt, både på sletten og i skoven. Vildtets primære funktion er at være landskabs- og naturplejere. De skal forhindre, at det særlige herregårdslandskab med de lysåbne sletter springer i skov. Herudover giver hjortene mange gode oplevelser, når du går derude.

Kødet sælges for at undgå spild. Hvert år kommer nye hjorte til, og det er derfor nødvendigt at regulere i antallet af hjorte.

- Man kalder det en afskydning af vildtet, fortæller Merete Nørgaard.

Bestanden skal passe

Reguleringen af bestanden er vigtig, så skovfogeden sikrer, at hjortene skaber et tilpasset græsningstryk. Med andre ord, så skal bestanden passe med størrelsen på det areal, som de skal spise græs fra, så der er tilstrækkeligt med føde til hjortene.

Middelfart Kommune har indtil nu afsat vildtkødet til interesserede restauranter og slagtere. Men nu er der tilstrækkeligt med kød til, at kommunens borgere også får mulighed for at købe det.

Oplevelser hele året

- Det er dejligt, at vi nu også kan tilbyde kommunens borgere at købe vildtkød fra Dyrehaven. Hjortene giver mange gode oplevelser hele året - om sommeren bliver kalvene født, om efteråret er hjortene i brunst, og om vinteren kan de opleves på foderpladserne. Og nu får vi også mulighed for at smage på vildtkødet, siger Agnete Damkjær, der er formand for Miljø- og Energiudvalget i Middelfart Kommune.

Kødet, som sælges frosset, kommer i forskellige udskæringer og som hakket kød. Inspiration til opskrifter fås på stedet.

De øvrige salgsdage vil løbende blive annonceret i Melfar Posten og på Dyrehavens hjemmeside www.hindsgavldyrehave.dk.

Vildt: Nu må du også spise dyrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce