Video fra kritisk situation: Frivillige hjalp forfrossen hjemløs på banegård

24-årige Jannis Mitilineos var i seks år hardcore stofmisbruger. I dag forsøger at han at skabe sig en levevej som professionel foredragsholder og har stiftet familie med kæreste og deres barn på halvandet år.

Video fra kritisk situation: Frivillige hjalp forfrossen hjemløs på banegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stoppet til med avispapir forsøgte en hjemløs mand at klare sig gennem natten på Middelfart Banegård, inden tre borgere kom ham til undsætning og hjalp ham videre til den varmere banegård i Fredericia.

- Der skal så lidt til for at hjælpe andre og gøre en stor forskel. Jeg tror ikke, at han havde overlevet, hvis vi, tre tilfældige mennesker, ikke var trådt til.
Jannis Mitilineos, formand for udsatterådet i Middelfart Kommune.

Middelfart: - Jeg tvivler på, at han havde klaret sig gennem natten, hvis vi ikke havde hjulpet ham.

Jannis Mitilineos var en af tre borgere, som tæt på midnat tirsdag kom en hjemløs mand til undsætning på Middelfart Banegård. I løbet af natten nåede temperaturen ned på henved minus 13 grader. Banegården er kendetegnet ved, at der ikke er noget lukket lokale at opholde sig i. Derfor er der stort set ligeså koldt inden for som udenfor.

I forsøget på at holde kulden på afstand havde manden stoppet så meget avispapir, han kunne, ind under sin vinterjakke. Han var hverken i besiddelse af sovepose, tæppe eller andet til at varme sig på.

Jannis Mitilineos, der har i en fortid som misbruger og i dag blandt andet er kendt for sine foredrag under titlen "Det sorte får", blev kontaktet, da han sad derhjemme og tænkte på at skulle i seng. En ung pige ringede og sagde, at hun ikke vidste, hvad hun skulle gøre efter at have opdaget den forfrosne mand.

Årsagen til, at hun netop ringede til Jannis Mitilineos, var, at hun på banegården havde set en plakat med udsatterådet i Middelfart Kommune med opfordring til at melde sig som frivillig og gøre en forskel. Jannis Mitilineos er formand for udsatterådet, og hans nummer stod derfor opført på plakaten.

Der gik ikke mange minutter, før han var i færd med at pakke diverse fornødenheder sammen til den hjemløse. Med sig til banegården tog han tre tæpper, handsker, en hue og kaffe og hjemmebagte boller. På banegården mødte han en kvinde, som stod og skulle med toget mod Fredericia.

Hjælp andre

Fra sin tid som misbruger vidste Jannis Mitilineos, at banegården derovre er varmere end i Middelfart, og at den derfor bruges af hjemløse til at overnatte i. Med kvindens hjalp kom den hjemløse mand med toget til Fredericia. Jannis Mitilineos fortæller, at manden er fra Midtjylland, og at han mere eller mindre tilfældigt strandede i Middelfart.

- Der skal så lidt til for at hjælpe andre og gøre en stor forskel. Jeg tror ikke, at han havde overlevet, hvis vi, tre tilfældige mennesker, ikke var trådt til. Grunden til, at jeg gerne vil fortælle historien, er, at jeg vil opfordre til, at man bruger sin sunde fornuft og hjælper, hvis man ser mennesker i nød, om det så er hjemløse eller andre, siger Jannis Mitilineos.

Christiane Pape, teamleder hos Handicap og Psykiatri i Middelfart Kommune, hvor under arbejdet med hjemløse henhører, udtrykker stor respekt og anerkendelse for indsatsen fra de tre borgere.

- Det er en rigtig fantastisk historie, siger hun tilsat ønsket om, at andre borgere vil agere ligeså hjælpsomt, skulle de komme ud i lignende situationer.

Video fra kritisk situation: Frivillige hjalp forfrossen hjemløs på banegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce