Viby Efterskole: Over 100 har fundet Den Eneste Ene

"Det er et mandligt land". En rødstrømpe-demonstration er også med i årets tre timer lange musical på Viby Efterskole . Foto: Lars Skaaning

Viby Efterskole: Over 100 har fundet Den Eneste Ene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viby Efterskole har noget nær ultimativ succes med musicalen Den Eneste Ene. En altomsluttende oplevelse for såvel deltagere som tilskuere.

Nørre Aaby: Kan 100 efterskole-elever finde Den Eneste Ene og blive trukket ind i en både berusende, hård og intens lykkefølelse, der varer i flere uger?

Tager man i disse dage forbi Viby Efterskole i Nørre Aaby, giver svaret sig selv. Årets musical er bygget over Susanne Biers film Den Eneste Ene fra 1999, og at det ikke kun er eleverne, der tiltrækkes af det både komiske og tankevækkende univers, vidner besøgstallet om.

Til hver forestilling er der plads til 270 tilskuere, og søndag var status, at det kun er muligt at rekvirere pladser til torsdagens afsluttende forestilling. Ellers er alt udsolgt.

Niveauet er imponerende højt. Efterskolens koncept er, at eleverne under professionelle forhold får mulighed for at afprøve deres drømme inden for musik- dans og teater. I de fem-seks uger, musicalen varer, er al undervisning aflyst.

- Eleverne oplever hvor langt, man kan rykke sig, når man i en så lang periode kun skal koncentrere sig med ét. Vi tilbyder dem ikke helt professionelle forhold, men det er tæt på. Hvis man tror, at man kommer for at se en skolekomedie, bliver man meget overrasket, fortæller forstand René Holm Hansen.

Trekløver fra Middelfart

I pausen under den tre timer lange forestilling mødte avisen backstage tre elever, som kommer fra Middelfart, Nanna Olesen, Amalie Flindt og Theodor Niemeier, og der skulle ikke mange lokkemidler til, før trekløveret erklærede, at de står midt i en "mega fed oplevelse". Ja, nærmest en altomsluttende oplevelse, som undervejs har budt på dage med 12 timers prøver.

- Vi lærer hinanden bedre at kende, og forestillingen er virkelig med til at styrke fællesskabet, er de enige om.

Musicalen Den Eneste Ene, der indeholder omkring 70 forskellige scener, er en blanding af filmen og så en tidsrejse, der indeholder alt fra en rødstrømpe-demostration til en homoseksuel Pride-parade. Kendere er filmen Den Eneste Ene kan more sig over, at replikkerne flere steder har fået en komisk og nutidig finjustering.

Viby Efterskole: Over 100 har fundet Den Eneste Ene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce