Verners vilde vægge


Verners vilde vægge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STORVILDT: Gelsteds tidligere slagtermester er bidt af jagt i hele verden

GELSTED: Der mangler bare en løve og en elefant i den fornemme samling.

Det er intet mindre end imponerende, hvad der hænger på væggene i den til formålet indrettede jagthytte. Her er Verner Rasmussen, 67 år, og Gelsteds tidligere slagtermester i sin helt egen "hule" i stand til at præsentere næsten alt, hvad man kan finde på at spørge til af jagtvildt - og det vel at mærke fra den ganske verden.

Og han har selv med undtagelse af isbjørneskindet på gulvet, som han har handlet sig til, nedlagt det hele med egne skud.

Det er foregået i blandt andet Afrika, Rusland, Polen og selvfølgelig herhjemme. Ikke færre end otte gange er turen således med Holger Jensens Safari gået til Afrika, og det er da også her specifikt i Zimbabwe, Verner Rasmussen udnævner sit favoritjagtmark til at ligge.

- Det er noget helt enestående at være på jagt dernede, siger Verner Rasmussen næsten med længsel i stemmen, mens han fremviser væggene.

Efter jagterne har han taget alt papirarbejdet og omkostningerne ved at få de udstoppede jagttrofæer bragt hjem.

Sirligt hænger de, står udstoppet på gulvet eller ligger som forliggere til billardbordet i hytten. Den var det ganske enkelt et krav fra hustruen Irma, at han lavede. Det ville være alt for voldsomt i det private hjem at have de udstoppede dyr hængende.

Både privatboligen og hytten til jagttrofæerne ligger placeret på en kæmpemæssig indhegnet grund i Gelsteds udkant. Adgangsvejen er gennem en monumental skydeport, som styres fra boligen. Uden for vinduerne springer råvildt forbi, som var det midt på Eremitagesletten. Her er også god plads til fasaner og hjorte.

- Ja grunden har også noget med jagt at gøre. Jeg kom faktisk til at købe den under en jagt, siger Verner Rasmussen, der har haft hustruen med på jagtturene til Afrika, også selv om hun ikke har jagttegn.

- Vi er enige om, at jagttegn ikke er for hende, siger Verner Rasmussen.

Uden risiko har det ikke været at nå til det imponerende resultat.

Et af de brune bjørneskind er fra halvøen Kamchatka i Rusland.

- Vi blev fløjet derud i helikopter. Vi blev sat af og kunne bare stå i sneen, som nåede os til hofterne. Så blev bjørnene gennet hen mod os af helikopteren, fortæller Verner Rasmussen.

I dag indrømmer han, at hans riffel nok havde en lige lille nok kaliber. Men bedst som bjørnen viste sit frygtindgydende tandsæt og kom ret så tæt på, hvislede hans russiske jagtmakker: - Psst, Verner, og kastede i samme nu sit kraftigere våben over til ham.

Så faldt bjørnen for Verner Rasmussens skud, så han i dag er i stand til at fortælle historien liggende på dens skind.

Verners vilde vægge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce