Venstre har lukket op for valgkampen


Venstre har lukket op for valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Bebe er ny gruppeformand og tager plads i Økonomi- udvalget. Claus Hansen på vej ud af politik

Når politikerne næste gang samles i byrådssalen i Middelfart, er der byttet om på to af navneskiltene.

Venstre har nemlig rokeret internt, så spidskandidaten til kommunalvalget næste år, Niels Bebe, nu er gruppeformand i stedet for tidligere Ejby-borgmester Claus Hansen.

Samtidig bytter Niels Bebe plads med Knud Warming, så Bebe kan sidde med i Økonomiudvalget ved de kommende budgetforhandlinger, mens Warming i stedet tager Bebes plads i Miljø- og Forsyningsudvalget. Viceborgmester Claus Hansen fortsætter i Økonomiudvalget resten af perioden.

- Det er jo helt udramatisk og en meget naturlig ting at gøre, når jeg tidligere har meddelt, at jeg ikke er borgmesterkandidat ved det kommende valg. I øvrigt har jeg nu meddelt Venstres gruppe, at jeg heller ikke genopstiller til byrådet, siger Claus Hansen, der fylder 70 år på mandag.

Selv om Niels Bebe ligesom Claus Hansen kalder rokaden for naturlig, lægger han da heller ikke skjul på, at den sker på grund af den kommende valgkamp.

- Havde vi ikke et valg foran os om et år, var det her jo ikke sket. Men det er naturligt, at jeg sidder med ved bordet, når vi skal forhandle om budgettet for de kommende år, nu hvor jeg er Venstres spidskandidat til borgmesterposten, siger Niels Bebe.

Stadig viceborgmester

- Havde den nye spidskandidat været en person uden for byrådsgruppen, var Claus naturligvis fortsat som gruppeformand perioden ud. Og han fortsætter jo også som viceborgmester, hvilket også er meget naturligt, da han var den person, der fik næstflest stemmer ved sidste valg, siger Niels Bebe.

Egentlig var det ikke meningen, at rokaden skulle have været meldt ud endnu.

Men da byrådsgruppen efter mandagens gruppemøde gik til borgmester Steen Dahlstrøm (S) med deres ønske, satte han punktet på byråds-dagsordenen med det samme.

- Så er det på plads, inden vi skal i gang med budget- forhandlingerne, og det vil være det mest rigtige, sagde Steen Dahlstrøm på byrådsmødet.

Udover udvalgsbyttet og tjansen som gruppeformand, lægger Niels Bebe heller ikke skjul på, at han vil være Venstres frontfigur i de politiske debatter frem mod valget.

- Igen er det jo helt naturligt. Omvendt er vi jo en gruppe, og alle kan komme til orde, siger han.

Niels Bebe kommer ved valget til at slås med Steen Dahlstrøm (S) om borgmesterposten.

En post, som Dahlstrøm på det tidspunkt har bestridt i 24 år.

Venstre har lukket op for valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce