Søndag formiddag åbnede Middelfarts nyeste spisested Kitzchen, der sælger burgere i en ombygget amerikansk skolebus og is i de tidligere Karoline-bygninger på Brovejen.

Middelfart: Jan Zederkof var ikke synderligt ramt af nervøsitet få minutter, før klokken slog 11 søndag.

Han gik smilende rundt og gav et kort til de mange mennesker, der havde stillet sig i kø, så de kunne få en af de 100 gratis is, der var i anledning af åbningen af hans restaurant Kitzchen.

Den består af en såkaldt foodtruck - en ombygget amerikansk skolebus - og en isbar, der ligger i Familierestaurant Karolines bygninger, som han købte i begyndelsen af juli.

Dagen efter tog han på ferie, så han har brugt meget af fritiden på at få alt på plads til åbningen af restauranten.

Frem til 1. oktober bliver der serveret primært burgere og pommes frites fra den gule bus. En måned senere byder Jan Zederkof og personalet inden for i Karolines bygninger frem til næste forår, hvor det igen foregår udenfor.

Han lover, at gæsterne kan forvente et andet koncept end det, de er vant til i Middelfart og omegn.

- De får en snert af det, man kan se i de store byer - street food og casual (afslappet, red.) stemning. Men det vigtigste af alt er, at de får en virkelig høj kvalitet til fornuftige penge, sagde Jan Zederkof, mens køen bag ved ham voksede sig større.

 

Tilfredse kunder

Nogle af de første kunder var Thea på 13 fra Middelfart, der var af sted sammen med sine tvillingesøskende Frode og Andrea på ni og deres fætter Rune på 13 fra Kolding.

De havde hørt, at der var en gratis italiensk is til de første 100 gæster, så de var kommet tidligt for at være en del af det.

- Vi har stået i kø i en time, fortalte Thea, mens de spiste af deres is.

- De er rigtig gode, lød det samstemmende fra børnene.

Loppemarked onsdag og torsdag

For at restauranten kan blive klar indenfor, skal der ryddes op i det gamle inventar, og i stedet for at smide det væk holder Jan Zederkof loppemarked og auktion onsdag og torsdag.

- Vi har faktisk allerede oplevet mange, der kommer og køber måske 10 eller 15 tallerkener, knive og gafler fra det gamle Karoline. Der er nogle enkelte ting, som har stor affektionsværdi, blandt andet Karoline-skiltene og de hæklede kalendere, der har hængt inde i restauranten. Dem sætter vi simpelt hen på auktion, for der er meget stor interesse omkring det, fortæller Jan Zederkof.

Loppemarkedet med auktion er onsdag 9. august fra klokken 17 til 20, mens det resterende bliver solgt torsdag 10. august fra klokken 16 til 20.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling.

Mere om emnet

Se alle
Streetfood: Restaurant genåbner i amerikansk skolebus

Streetfood: Restaurant genåbner i amerikansk skolebus

Skovgrillen byder Kitzchen velkommen

Skovgrillen byder Kitzchen velkommen

Genåbner til august: Karoline bliver til Kitzchen

Genåbner til august: Karoline bliver til Kitzchen