Velankommet til Australien: Lokale drenge skriver hjem

De seks drenge fra Strib- og Røjleområdet har i løbet af deres først uge i Australien haft mulighed for at opleve lidt af Sydney, inden de drog ud på deres cykler. Her ses de foran Sidney Bridge, som er et af de få steder i verden, hvorpå man kan bridgewalke ligesom på den Gl. Lillebæltsbro herhjemme. Privatfoto

Velankommet til Australien: Lokale drenge skriver hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seks lokale drenge fra Strib- og Røjleområdet er nu kommet til Australien, hvor de i to måneder vil cykle fra by til by for at køre ældre australske borgere rundt i rickshaws i et samarbejde med Cykling uden alder. Vi bringer her deres første

Sydney/Newcastle: Efter blot en uges tid down under har Australien allerede budt os mange oplevelser. Efter mere end et halvt års forberedelse og planlægning af vores projekt "Travel with Purpose" starter den store cykeltur ned gennem Australien for alvor.

Dagene op til afrejsen fra Kastrup Lufthavn (den 2. september, red.) var præget af stor spænding og glæde for de sidste fire af vi i alt seks drenge (da to allerede var rejst forinden, red.).

Et afkald på de trygge rammer hjemme i Danmark frembragte dog også en vis form for nervøsitet hos os - og især hos vores forældre. Efter det sidste farvel til vores familier drog vi dog trods alt af sted til Australien. En længe planlagt rejse blev endelig til en virkelig, da vi hoppede i flyveren mod Kingsford Smith lufthavn i Sydney med mellemlandinger i Berlin og Abu Dhabi.

Om drengenes tur down under
Christian Hvid (20), Kenneth Kelly (20), Marcus Frellsen (19), Mathias Hansen (20), Frederik Pedersen (20) og Rasmus Bosack (20), som er seks lokale drenge fra Strib- og Røjle-området, rejser to måneder til Australien fra starten af september til udgangen af oktober.Planen er, at de skal cykle mindst 2000 kilometer ned gennem Australien fra New Castle til Hobart. De krydser således fire af landets stater, og undervejs vil de gøre holdt ved plejehjem, som bevægelsen Cykling uden alder hjælper dem med at komme i kontakt med. Her vil de så tilbyde plejehjemsbeboerne en tur i rickshaw.

Gruppen fungerer således som Cykling uden alders første internationale ungdomsdelegation, men de har selv betalt flybilletterne til og fra Australien, ligesom de også har skaffet finansiering til de rickshaws, som de skal bruge i Australien, gennem sponsorater fra T. Hansen, Middelfart Sparekasse, Pyrosan, POM, Super Brugsen i Strib, Mr. Saks, Amstrup Skilte, Heatcom og en privatperson.Hver anden uge vil de seks drenge få bragt en rejsereportage fra deres tur i Melfar Posten.
Den lokale cykelhandler Metrocycles i Newcastle har givet drengene et kurses i reparere deres rickshaws, hvis de går i stykker på turen. Privatfoto
Den lokale cykelhandler Metrocycles i Newcastle har givet drengene et kurses i reparere deres rickshaws, hvis de går i stykker på turen. Privatfoto

At rejse som gruppe

To af rejsegruppens medlemmer, Frederik og Marcus, fik lov til at prøve at rejse som en lille gruppe, før de resterende tilsluttede sig dem i Sydney, og allerede inden for den første uges tid har forskellen på en tomandsgruppe og en større gruppe været i øjenfaldende for de to.

- Det at tage forbehold for hinandens holdninger og meninger er noget mere simpelt i en mindre gruppe, hvorimod arbejdsbyrden er langt større. Det kan derfor i visse situationer være en fordel at være seks personer om at fordele arbejdet, i stedet for at man skal være opmærksom på alt, som når man rejser blot to, siger Marcus Frellsen og Frederik Pedersen.

Når det kommer til at arbejde med sådan et projekt, som dette, kræver det en del tålmodighed og tolerance - noget som vi alle har lært at tilpasse os efter.

Opladningen til den store tur

Da vi alle seks var samlet igen i Sydney, havde vi nogle dage, før vi for alvor startede Cykling uden alder-projektet. Disse dage blev udnyttet til at få set den smukke by Sydney og alle dens turistattraktioner såsom Operahuset og Sydney Habour Brige.

Efter nogle dage med kulturelle oplevelser gik turen mod Newcastle - vores første stop på cykelturen. Her blev dagene brugt på at få ladet batterierne op, inden den cirka 2000 kilometer lange cykeltur. Gennem disse dage i Newcastle er vi blevet introduceret til NovaCare, som er en lokal organisation, der hjælper ældre, og de har været behjælpelige med at få os godt til rette i Newcastle. De sørger for at få sendt os af sted på rette vej til næste stop på cykelturen.

Dertil fik vi et lynkursus i vores rickshaws af den lokale cykelhandler Metrocycles, som selv sælger dem.

Jagten på australsk kultur

Gennem den første uges tid har emnet australsk kultur ofte været oppe og vende, da spørgsmålet om, hvad der primært kendetegner Australien egentligt er svært at svare på.

Det er for vores alles vedkommende første gang i Australien, så der har været mange førstehåndsindtryk af landet, dets befolkning og kulturen. Den endelige definition kan vi endnu ikke fastslå, men mange gode indtryk af både de imødekommende mennesker og den smukke natur er vores primære iagttagelse.

Forventninger fremadrettet

De følgende par uger ser vi meget frem til, da det er der, at projektet virkelig går i gang.

I dag, mandag den 11. september, havde vi vores første tur med de ældre i Newcastle. En smuk sommerdag blev tilbragt i selskab med ældre samt NovaCares ansatte. En masse historier blev udvekslet, og opmærksomheden var stor fra både de ældre, og hvem end vi stødte på, mens vi cyklede på vores rickshaws i Newcastle.

Gæstefriheden i Australien blev også vist i stor grad, da vi knap nåede at nævne, at vi skulle til Melbourne, før vi fik tilbud om at overnatte hos diverse familier på vejen. Vi er spændte på de næste par uger, da den vil byde på et møde med Australiens natur, camping i det fri og en masse gode oplevelser delt blandt mennesker på tværs af generationer.

Velankommet til Australien: Lokale drenge skriver hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce