Vejledning til elever samlet


Vejledning til elever samlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDDANNELSE:Korps af skolevejledere får base i Fredericia
NORDVESTFYN: Når skoleeleverne tropper op med tasker og pennalhus efter den lange ferie, står et helt nyt korps af skolevejledere klar. De skal sørge for, at de selvsamme elever uden for meget slinger i valsen kommer på rette hylde, når de efter årene i folkeskolen skal vælge en videre uddannelse som for eksempel gymnasiet eller teknisk skole.

Regeringen har besluttet, at det nuværende vejledningssystem er for ringe, og derfor har Middelfart, Nørre Aaby, Ejby og Fredericia kommuner valgt at danne et tværkommunalt vejledningscenter kaldet "Ungdommens Uddannelsesvejledning Lillebælt".

Så hvor hver skole før havde sin egen vejleder, skal 17 vejledere nu til at suse rundt mellem områdets 30 skoler med gode råd til de lidt over 3400 eleverne i 6. til 10. klasse. Hver kommune får dog et områdekontor, hvor de unge selv kan henvende sig.

Viden om flere valg

Besparelsen på antallet af vejledere lever op til regeringens målsætning om en bedre udnyttelse af ressourcerne.

Spørgsmål er bare, hvad skolebørnene får ud af den nye vejledningsstruktur.

- Det er et godt spørgsmål, siger Hans-Jørgen Tarup Nielsen, der er daglig chef for de 17 vejledere.

- Men ved at skære ned på antallet af vejledere har vi kunnet fuldtidsansætte en del af dem. Det skulle gerne gøre vejledningen mere kvalificeret, fortsætter han.

For hvor skolevejlederne før også skulle passe jobbet som underviser, har de nu kun vejledning at tænke på.

- Det skulle gerne føre til, at vejlederne får en bedre viden om de mange forskellige valg, eleverne kan træffe, når de forlader folkeskolen, siger Hans-Jørgen Tarup Nielsen.

Eleverne udfordres

Det er dog ikke kun en bedre vejledning og viden om de mange uddannelsesvalg , eleverne kan forvente at få, når de møder det nye team af vejledere. Med den nye ordning skal vejlederne også blive bedre til at finde ud af, præcist hvad det er, eleverne gerne vil med deres liv.

- Eleverne skal udfordres noget mere. De skal ikke bare have at vide, hvilken vej de skal gå for at nå det, de drømmer om. Derimod skal vi derhen, hvor eleverne ikke kun vælger med hjertet, men også med hjernen, siger Hans-Jørgen Tarup Nielsen.

Der skal være med til at forhindre det store frafald, som især kan ses på de tekniske skoler.

Vejledning til elever samlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce