Varme i gulvet: Asperup Kirke renoveres for flere millioner

Asperup Kirke blev renoveret i 1970'erne, men skal nu igennem en større omgang, hvor kirkens alter og prædikestol bliver i standsat. Arkivfoto

Varme i gulvet: Asperup Kirke renoveres for flere millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 års arbejde bærer frugt, når prædikestolen i Asperup Kirke til maj bliver nedtaget, for kirken skal istandsættes.

Asperup Kirke: En pulje på syv millioner kroner til renovering af Asperup Kirke er resultatet af et cirka 10 år langt forarbejde, hvor menighedsrådet løbende har skaffet fondsmidler samt dannet sig et overblik over, hvor der skal renoveres. Istandsættelsen går i gang til maj, hvor prædikestolen, der er godt slidt, bliver taget ned. Det glæder formanden for kirkens menighedsråd Marion Strandgaard.

- Nu skal vi jo snart i gang, og det første er prædikestolen, som tages ned 17. maj. Den proces bliver fulgt nøje af Nationalmuseets arkæologer, for prædikestolen og alteret er historiske genstande. Kirkens alter skal også renoveres, men der venter vi til konfirmationssæsonen er ovre, forklarer hun.

Kolde tæer

Et af målene med istandsættelsen er at kunne opvarme kirken.

- Vores præst har klaget lidt over, at det kan blive temmelig koldt i koret, så der skal vi have indlagt gulvvarme, men først skal vi have fjernet gulvet, så vi kan se de grave, vi ved, gemmer sig derunder. Hvis Nationalmuseet vurderer, at de skal udgraves, venter vi også på det, fortæller hun.

Et andet ønske er, at kirken bliver et par bænke fattigere, så der bliver plads til et flygel, som skal bruges til koncerter. Flyglet står pt. i sognehuset.

Menighedsrådet har blandt andet fået penge fra Middelfart Provsti og Augustinusfonden til renoveringen, som vil tage et års tid. Til efteråret bliver det nødvendigt at lukke kirken helt, og her bliver kirkegængerne henvist til Roerslev Kirke, ellers til sognehuset, hvor kirken vil søge om tilladelse til at holde gudstjenester, indtil kirken igen er klar.

Læs også: Ny præst for Asperup/Roerslev Kirke

Varme i gulvet: Asperup Kirke renoveres for flere millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce