Vandt ret til at gå på sti


Vandt ret til at gå på sti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DOM: Grundejer skal retablere sti, som ellers var lagt ud som have

STRIB: Selv om man køber hus med udsigt over Lillebælt, kan man ikke forhindre folk i at benytte en sti på ejendommen, der har været benyttet gennem årtier.

Det fastslog Retten i Middelfart allerede i september sidste år i en sag mod en grundejer på Strandvejen i Strib anlagt af tre privatpersoner samt en grundejerforening i Strib.

Sagen blev anket af grundejeren til Østre Landsret, der skulle have behandlet anket i tirsdags, men mandag eftermiddag fik modparterne besked om, at anken var trukket tilbage.

Dermed træder byrettens dom i kraft, og det betyder, at den nedlagte sti skal retableres inden 14 dage og samtidig skal grundejeren betale 35.000 kr. til de fire parter.

Stien, der oprindeligt var en fem meter bred vej, skal etableres i en meters bredde og må herefter uhindret benyttes af de tre privatpersoner samt medlemmerne af Stribbugtens Grundejerforening.

Tvisten har sit udspring i et ejerskifte af Strandvejen 175 for seks år siden. Den nye ejer spærrede for offentlig adgang i januar 2001, men solgte senere ejendommen til den nuværende ejer, der udover at spærre for adgang har sløjfet det, der var tilbage af stien ved at anlægge have i stedet.

Nu er der så dom for, at stien skal anlægges igen. Den nuværende ejer ønsker ikke at kommentere sagen.

Hvorvidt stien skulle bevares, så offentligheden ad den havde adgang til stranden, har været drøftet i både Teknisk Udvalg og byrådet flere gange.

Teknisk Udvalg besluttede i november 2000 efter en henvendelse fra Danmarks Naturfredningsforening at indrykke en annonce i Melfar Posten for at få et overblik over brugen af stien.

Der kom 44 henvendelser fra borgere i Strib, der tilkendegav, at de gennem en lang årrække har benyttet en lille sti mellem Strandvejen og stranden. Stien gik langs skellet ved ejendommen Strandvejen 175.

Forvaltningen blev af udvalget bedt om at forhandle med ejeren, fordi udvalget ønskede at sikre offentlighedens adgang til stranden. Udvalget mente dengang ikke, at de enkelte brugere skulle føre sag for at sikre deres individuelle rettigheder.

Forvaltningen havde to forslag, enten at et areal på tre gange 15 meter blev overdraget til offentlig sti eller, at der blev tinglyst rettighed for offentlig færdsel.

I begge tilfælde krævede det en erstatning til grundejeren, hvor kommunen tog udgangspunkt i den offentlige ejendomsvurdering på 440 kr. pr. kvadratmeter svarende til knap 20.000 kr.

Ejeren ønskede dog ikke at afgive en del af sin ejendom, og Teknisk Udvalg besluttede derefter i oktober 2001, at man ikke ønskede en ekspropriationssag med begrundelse i, at der findes andre adgange til stranden.

Derefter var det op til den enkelte at føre sag.

Vandt ret til at gå på sti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce