Der udledes op mod 1000 liter vand ekstra i timen i Gelsted.

Gelsted Risikoen for, at der venter en boligejer i Gelsted, en kæmpe vandregning er overhængende.

Siden 13. februar, altså i over to uger, har der været et stærkt stigende og indtil videre uforklarligt forbrug.

Alarmen har lydt fra Gelsted Vandværk, der betjener godt 250 husstande. Hidtil uden resultat.

Det kan hurtigt blive dyrt

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man lader vandet løbe.

Ekstra årlige udgifter på et toilet: Der løber, så det kan ses. 6543 kr. Løber, så det kan ses. 12.889 kr. Løber, så der er uro på overfladen. 32.719 kr.Ekstra udgifter på dryppende vandhaner: Langsomt dryp. 496 kr. Hurtigt dryp. 1983 kr. Løber foroven og drypper forneden 6544 kr.

Det bør du gøre: Aflæs vandmåleren cirka en gang om måneden.

Gelsted Vandværk

- Vi måler hele døgnet på den udledte vandmængde. Mellem to-fire om natten er vi som regel i næsten nul kubikmeter, men det er ikke længere tilfældet. For øjeblikket udleder vi op til 1000 liter vand mere i timen, fortæller Mads H. Christoffersen, driftsleder og bestyrelsesformand for Gelsted Vandværk.

Han har minutiøst kontrolleret vandværkets ledningsnet og er kommet frem til, at udslippet ikke kommet derfra.

- Vi har gennemgået vores eget ledningsnet med kritiske øjne, og vi kan med stor sandsynlighed sige, at der ikke bliver udledt en forhøjet vandmængde.

Dyr fornøjelse

Mistanken samler sig om en privat bolig. Det være sig et hus, der af den ene eller anden grund ikke længere er beboet. Ganske uheldigt, hvis det er tilfældet. For hver 1000 liter, der lukkes ud, er prisen 67 kroner inklusive bortledningsafgift, så en meget stor udgift lurer.

Mads H. Christoffersen gætter på, at lækagen skyldes en udvendig vandhane med tilkoblet haveslange, et toilet, der står og løber eller i værste fald et brud på en rørledning i en ejendom.

- Jeg kan kun opfordre til, at man kontrollerer sine installationer og ringer til os, hvis man er i tvivl om noget. Hellere ringe en gang for meget end én gang for lidt. Den simple metode til at tjekke er, at hvis ejendommen ikke bruger vand, så skal det lille stjernehjul på ens vandmåler stå helt stille.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Det kan hurtigt blive dyrt