Vær vågen: Sådan påvirker VM i aquatlon trafikken i Middelfart

Torsdag danner Middelfart Marina rammerne om VM i aquatlon, og det giver trafikale udfordringer. Arkivfoto: Michael Bager

Vær vågen: Sådan påvirker VM i aquatlon trafikken i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn er netop nu vært for VM i multisport. Torsdag kommer atleterne til Middelfart for at dyste i disciplinen aquatlon, og det kommer til at påvirke trafikken nær Middelfart Marina. Få overblikket her.

Middelfart: Om få dage danner Middelfart ramme om et vaskeægte verdensmesterskab - nemlig VM i disciplinen aquatlon, som består af 1000 meter svømning og fem kilometer løb. Svømmeturen sker ved Middelfart Marina, hvor mål også er placeret, mens løberuten går rundt i det omkringliggende område.

I alt deltager 630 atleter fra 37 forskellige nationer i løbet, som skydes i gang torsdag klokken 14.00 på marinaen. Både en mandlig og en kvindelig verdensmester skal findes, ligesom der skal kåres en para-atletisk mester og mestre indenfor forskellige aldersgrupper.

Når så mange atleter og endnu flere tilskuere samles til VM-fest i Middelfart, giver det naturligvis trafikale udfordringer, og derfor er flere veje på og omkring løberuten spærret i tidsrummet mellem 13.30 og 18.30 torsdag.

Aquatlonen er blot én af fem discipliner, som der skal findes verdensmestre i rundt omkring på Fyn i disse dage. Mesterskaberne skabte i weekenden så store trafikale problemer i Odense, at mange borgere udtrykte deres utilfredshed med de mange afspærringer til Fyns Politi.

Men sådan bliver det ikke i Middelfart, fortæller teknisk løbsarrangør, Mads Stryhn, fra Lillebælt Halvmarathon.

- Vi begrænser folks bevægelsesfrihed i det tidsrum, og det er aldrig sjovt. Men det er et VM, og vi sørger for at fjerne afspærringerne, så snart den sidste deltager er i mål. Samtidig er det en mindre del af byen, der bliver påvirket, siger han og tilføjer, at det afspærrede område desuden ikke er placeret ligeså centralt, som det var tilfældet i Odense i weekenden.

VM i multisport
Multisport World Championships Festival finder sted fra torsdag den 5. juli til den 14. juli, hvor Svendborg, Odense, Middelfart og Otterup er værtsbyer.Torsdag den 12. juli er Middelfart vært for aquatlon, hvor atleterne konkurrerer om at svømme 1000 meter og løbe fem kilometer. Ud over aquatlon består VM i Multisport af fire andre discipliner: Langdistance-triatlon, aquabike, cross triatlon, og duatlon, der alle bliver holdt i nogle af de øvrige fynske værtsbyer. Det fulde program kan findes på www.fyn2018.dk. På hjemmesiden kan man også orientere sig yderligere om trafikomlægninger, ruter for de enkelte discipliner og meget mere.

Lad bilen stå

Østre Hougvej fra Sverigesvej til Samsøvej vil være spærret torsdag eftermiddag, ligesom det ikke er tilladt at parkere bilen på de veje, som udgør en del af ruten. I stedet anbefaler både Middelfart Kommune og løbsarrangør, at man som beboer parkerer sin bil udenfor det afspærrede område, hvis man ved, at man skal ud at trille under løbet.

Tilskuere til aquatlonen anbefales at lade bilen stå og i stedet gå ned til marinaen, hvor udsynet til løbet, ifølge Mads Stryhn, er meget publikumsvenligt. Her kan man som tilskuer både se, når der svømmes, se når atleterne skifter våddragten ud med løbeskoene og se, når de til sidst løber ind over målstregen.

- Beboerne i området har fået besked, og vi har selvfølgelig været i ekstra kontakt med de institutioner, som for eksempel hospitalet, som ligger på ruten, så patienter stadig kan komme derhen. Det svære er at informere dem, som kommer udefra, og som skal ind i området, siger Mads Stryhn.

Også Fynbus bliver ramt og kører derfor andre veje end normalt på løbsdagen. Det drejer sig om ruterne 401 og 402.

Hvilke veje afspærringerne gælder, kan ses på www.fyn2018.com/da

Aktiviteter på marinaen
Der vil torsdag eftermiddag den 12. juli ikke blot være aktiviteter for de mange atleter men også for alle tilskuerne. Mads Stryhn, teknisk løbsafvikler, fortæller, at der blandt andet bliver stillet flere vogne op med street food, ligesom der bliver spillet musik, borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) holder tale.

Marinaen er spærret

Onsdag den 11. juli har atleterne mulighed for at teste VM-ruten, og derfor er det i tidsrummet mellem klokken 13 og 16 ikke tilladt at sejle ind og ud ad Lystbådehavnen. Det samme er gældende dagen efter, den 12. juli, fra klokken 13.30 til 17.30.

Det betyder desuden, at båderampen i havnen ikke kan benyttes den 11. og 12. juli, ligesom der er restriktioner på parkering på marinaen.

Udover prøve-aquatlonen har dem, som måske ikke har helt dem samme kondi som eliteudøvern,e mulighed for at komme og prøve VM-ruten den 11. juli. Middelfart Kommune og Lillebælt Halvmarathon har arrangeret et løb, som er for alle. Tilmelding er dog nødvendig og kan ske på sportstiming.dk - det koster 135 kroner at deltage.

Foruden de over 600 deltagere fra hele verden, hjælper knap 150 frivillige med at få VM-dagen til at forløbe glat, fortæller Mads Stryhn.

Se ruten nedenfor:

Vær vågen: Sådan påvirker VM i aquatlon trafikken i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce