Uvis fremtid for svømmehal

Fire-årige Clara Sofie er netop i år begyndt at gå til svømning i svømmeklubben Delfinen, og hun nyder at hoppe i det varme vand. Hendes far, Joachim Lindquist (siddende på bassinkanten), er ikke begejstret for forslaget om at lukke Strib Svømmehal. For så er det slut med at gå til svømning på hverdage, forudser han.
Foto: Carsten Bundgaard

Uvis fremtid for svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukning af Strib svømmehal var et af de spareforeslag, der kom frem på torsdagens byrådsmøde

Da Middelfarts byrådspolitikere skulle førstebehandle budgettet for 2009, var salen stopfyldt.

Og de mange borgere kunne høre, hvordan to af partierne foreslog, at en lukning af Strib Svømmehal kunne være et alternativt spareforeslag.

Hvis det forslag bliver godkendt af byrådet, så bliver Middelfart Kommune den første kommune ud over Langeland og Samsø, der ikke har en svømmehal, som borgerne kan benytte.

Det viser Lokale- og Anlægsfondens database, der har overblik over kommunernes faciliteter.
Svømmeklubben Delfinen holdt Peter Pan-dag i svømmehallen i går, så instruktørerne er klædt ud. Her er det Patrick Petterson med en flok unger på ryggen og Karina Poulsen som klokkeblomst.
Svømmeklubben Delfinen holdt Peter Pan-dag i svømmehallen i går, så instruktørerne er klædt ud. Her er det Patrick Petterson med en flok unger på ryggen og Karina Poulsen som klokkeblomst.
Foto: Carsten Bundgaard

Uansvarligt

Det er da også med undren, at Michael Koldkjær, der er daglig leder i Strib Svømmehal, tager imod beskeden om det alternative spareforeslag.

- Det undrer mig, hvor politikernes ansvarlighed er henne, når man foreslår sådan noget, siger han og fortsætter:

- Hvis de fjerner tilskuddet, så lukker vi jo. Så enkelt er det. Og når vi er en kommune omgivet af vand, synes jeg, det er uansvarligt, at vi ikke har en svømmehal, så børnene kan lære at svømme, konstaterer Michael Koldkjær.

Det er både kommunens skoler, sfo'er og børnehaver, der bruger svømmehallen.

Derudover holder Middelfarts svømmeklub Delfinen til i Strib, hvor omkring 650 medlemmer hopper i vandet, når der er holdundervisning.

Penge at spare

Men der er ingen tvivl om, at der vil være penge at hente, hvis Helhedslistens Alex Gren og Det Radikale Venstres spareforslag er med i det endelige budget for 2009, når byrådet skal godkende det den 9. oktober.

Ifølge Thomas Foged, der er kommunens økonomichef, kan kommunen spare 1.165.000 kroner i 2009, hvis man skærer driftstilskuddet til Strib Svømmehal og på samme tid nedlægger skolesvømningen og den dertilhørende bustransport til og fra svømmehallen.

Men da kommunens udgifter til skolesvømningen og driftstilskuddet fortsætter, indtil skoleåret stopper til sommer, så bliver det beløb, kommunen kan spare ved at lukke Strib Svømmehal endnu større i 2010, hvor man altså opnår besparelser for hele året. Ifølge Thomas Foged stiger beløbet til 2,8 millioner kroner årligt.

Weekend-svømning

De børn, der plaskede rundt i det varme vand i går formiddag, kender intet til forslaget om at lukke Strib Svømmehal. De er fra fire år og op efter, og der er masser af dem. Svømmeklubben Delfinen har denne lørdag et særligt arrangement for de yngste medlemmer: Det er Peter Pan-dag.

Klubbens instruktører er forvandlet til figurer fra det kendte eventyr, madkasser bliver til skatkister, som børnene dykker efter, og Ønskeøen er placeret i det lille bassin.

Fire-årige Clara Sofie Lindquist boltrer sig i det varme vand, mens hendes far, Joachim Lindquist, kigger på. Han er ikke begejstret for spareforslaget.

- Vi bor i Asperup, og det her er nærmest. Vi har to børn, der går til svømning, så vi er her både tirsdag og torsdag. Hvis de lukker Strib Svømmehal, skal vi til Fredericia eller Odense. Det er langt at køre, så det vil kun være i weekenden, at vi kan gøre det, siger han.

Uvis fremtid for svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce