Unge tror på kommunal stordrift

Debbie Nielsen (tv.) og Tina Johansen slog sammen med Jacob Steffensen fast, at 9. klasse på Strib Skole er klar til kommunesammenlægning. Lærer i samfundsfag Peder Brandt har netop afsluttet et projekt om de kommunale fremtidsudsigter med eleverne.FOTO: HANS ØSTERGAARD

Unge tror på kommunal stordrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMMENLÆGNING: 9. klasse gav den som lokalpolitikere i samfundsfag

NORVESTFYN/STRIB: Hvis lokalpolitik skal batte til noget hos de unge borgere i den nye storkommune, så skal der mere end blot en sammenlægning til.

- Det ville være spændende, hvis der for eksempel var et elevråd i byrådet, bekendtgør Tina Johansen.

Hun og kammeraterne i 9. klasse på Strib Skole har gennem længere tid beskæftiget sig med kommunesammenlægning i samfundsfagsundervisningen. Eleverne har undersøgt muligheder og konsekvenser af stordrift på en mængde områder, og de giver gerne et par gode råd til de lokale magthavere.

- Politikerne bør benytte lejligheden til at se fremad. De skal bruge lidt ekstra penge på de projekter, de sætter i gang, i stedet for de halfærdige løsninger, som vi ofte ser i dag, mener Jacob Steffensen.

De unge håber på anlægsarbejder af større dimensioner, end Ejby, Nørre Aaby og Middelfart hidtil har kunnet præstere. At afstanden til faciliteterne samtidig øges, genere ikke de unge.

- Byg eksempelvis en ny stor ungdomsklub. De, der er her i forvejen, er nedslidte, og mange gider slet ikke komme der. Hvis der var én fed klub, ville afstand intet betyde. Vi søger jo hen, hvor der sker noget, forklarer Debbie Nielsen.

De ældre skal også have

Debbie Nielsen mener, der er perspektiv i at tilfredsstille netop de yngre borgere.

- Selvfølgelig skal de ældre også have, men det er os unge, der skal køre tingene videre. Hvis vi render rundt og er utilfredse, så flytter mange af os væk herfra, advarer hun.

9.-klassens fokus på kommunesammenlægningen affødte heldigvis meget andet end krav. De unge lokalpolitikere arbejdede i grupper med forskellige tematiske indgangsvinkler. Grupperne havde temaer som eksempelvis: lokale sportsklubber, de forskellige lokalbefolkningers holdninger, ældre borgere, samt stordrift inden for energiforsyning. Alle arbejdede med konsekvenserne, altså hvad betyder sammenlægningen konkret for emnet.

Det skabte en interesse for lokalpolitikken, som hverken Tina, Jacob eller Debbie vidste de havde. Bølgerne gik sælig højt da de unge diskuterede kommunens geografi.

- Tænk, hvis vi var blevet lagt sammen med Fredericia. Nej, én gang Fyn altid Fyn, konstaterer Tina Johansen.

Unge tror på kommunal stordrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce