Unge og stress: - Det er enormt vigtigt, at vi snakker om det

Op mod 80 procent af de unge på Middelfart Gymnasium har tit eller somme tider oplevet at føle sig stresset på grund af karakterer, afleveringer eller sociale forventninger. Foto: Peter Leth-Larsen

Unge og stress: - Det er enormt vigtigt, at vi snakker om det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart: - Et forslag til en løsning kunne være gratis psykologhjælp til de unge. Det behøver ikke nødvendigvis kun at handle om stress, men bare være et sted, hvor de unge kunne gå hen og få hjælp, lyder det fra Thoorika Sivarajah, der er elev på Middelfart Gymnasium. Hun mener, at de unge skal have et sted, hvor de kan gå hen, når de føler sig stressede.

Op mod 80 procent af de unge på Middelfart Gymnasium føler sig stresset tit eller somme tider. Det viser en undersøgelse, der er lavet på Middelfart Gymnasium. Grunden til, at de unge føler sig stresset, er primært på grund af karakterer, afleveringer og sociale forventninger. Derudover viser undersøgelsen også, at over halvdelen ikke ved, hvem de skal gå til, når de føler sig stresset.

Ifølge rektor på Middelfart Gymnasium, Christian Alnor, skal man dog være meget opmærksom på, at der er stor forskel på at være stresset og have for meget om ørerne.

- Det handler om, at vi skal blive bedre til at snakke om tingene. I har faktisk i virkeligheden mere brug for hinanden, end I har brug for flere voksne, der fortæller jer, hvordan I skal gøre. Det er vigtigt, at I er ærlige og åbne overfor hinanden.

Det bakker Sofie Amalie Bjørklund, der formand for DSU og elev i 3.g på Middelfart Gymnasium, Christian Alnor op i.

- Det er et stort problem, at der er så mange, der føler sig stressede, så vi skal skabe en kultur, hvor vi snakker om det og er mere åbne omkring det.

- Vi skal være mere synlige

Løsningen om gratis psykologhjælp møder dog ikke stor begejstring fra alle i panelet, da Esben Erichsen (A), der er næstformand for børne, kultur- og fritidsudvalget, mener, at de unge allerede har en form for gratis psykologhjælp i form af akuttelefonen.

- Det er jo et meget vigtigt indsatsområde, så hvis man er uden for eller føler sig stresset, så kan alle unge mellem 15 og 25 år altid ringe anonymt ind til telefonen for at fortælle om sine problemer.

Dog viser de mange røde sedler i Løsningernes Rum tirsdag aften, at de unge ikke kender til akuttelefonen.

- Det er da helt sikkert noget, som vi skal have gjort noget ved. Det er vigtigt, at de unge får kendskab til de mange tilbud, der i forvejen eksisterer i kommunen, lyder det afslutningsvist fra Esben Erichsen (A).

Unge og stress: - Det er enormt vigtigt, at vi snakker om det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce