Hvis du er ung og har en god idé eller et ønske til kommunen, så kan det være en stor hjælp at henvende sig til ungdomsrådet, fortæller Middelfart Kommunes børn- og ungedirektør.

Middelfart: Der er også andre, der har haft idéen om skatebaner i Middelfart, siger børn- og ungedirektør i Middelfart Kommune Jan Henriksen.

Men når der enkelte gange har været henvendelser omkring det, er det ikke blevet til meget mere end en idé, for personen bag henvendelsen har ikke kunne blive særlig konkret omkring det.

Jan Henriksen foreslår derfor, at man henvender sig til kommunens ungdomsråd, hvis man som ung har en god idé, og har brug for hjælp til at realisere den.

- Det er helt klart den nemmeste vej for unge, der ikke er i foreninger i forvejen, at få nogen til at hjælpe med at løfte deres sag.

Det er selvfølgelig også muligt at henvende sig til kommunen af andre veje. Der har man dog selv ansvaret for at hjælpe kommunen med at gøre idéen mere konkret.

- Når vi får en henvendelse, så begynder vi at se på, hvad der skal til, om der er tænkt et budget, om de har været ude at kigge på noget planlægning, eller om det bare er en idé, forklarer Jan Henriksen.

Særligt hvis det endnu kun er på idéstadiet, så kan ungdomsrådet være med til at kvalificere det.

- Det står ikke kun stærkere, men det bliver også sagsbehandlet rigtigt. De sikrer sig at få spurgt ind til de oplysninger, de har erfaringer med skal til for, at vi kan få det til at blive til noget.

Ungdomsrådet hænger sammen med ungdomsskolen og holder til i Ungdomshuset Walker. Børn- og ungedirektøren understreger, at de er meget aktive og dygtige til at hjælpe unge videre.

  • Af: