Ung el-installatør: - Jeg vil gøre en forskel

24-årige Alexander Enemærke Thomsen er indehaver af Vestfyns El-service. Siden den mørke tid har meldt sig, så har han ordnet en del udendørslamper. Foto: Mia Harm Madsen

Ung el-installatør: - Jeg vil gøre en forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ret tidligt var el-installatør Alexander Enemærke Thomsen klar over, at han ville være selvstændig. Som 22-årig åbnede han sit eget firma, og i dag har han meget at se til men vil stadig gerne gøre "det lille ekstra" for kunderne.

Middelfart: Han er den måske yngste mester, du nogensinde vil møde. 24-årige Alexander Enemærke Thomsen er indehaver af Vestfyns El-service, som han startede op, da han var blot 22 år. Det var ud fra tanken om, at han kunne gør en forskel, at han valgte at sige sit faste job op og læse videre i to år for at blive el-installatør, der er en påkrævet uddannelse, hvis man vil starte eget firma i el-branchen.

- Jeg har været ansat andre steder, hvor der var sat tid af til en opgave, men hvis kunden bad om mere, så var der ikke tid til det. Hvis jeg var ude ved en kunde, hvor et dørhåndtag sad løst, så skulle de til at ringe efter en tømrer for at få det lavet. Hvis det er sådan nogle små opgaver, som jeg kan se, at jeg kan løse hurtigt, så så hjælper jeg, siger el-installatøren om den politik, han nu kører i sit eget firma.

Nok at lave

Det har hel tiden været Alexander Enemærke Thomsens tanke, at han ville noget mere end at være i et almindeligt lønmodtagerjob, og det kom måske også bag på hans tidligere arbejdsgiver, at han så tidligt valgte at sige sit job op for at blive selvstændig.

Nu er Vestfyns El-service et firma med to mand, og der er rigeligt at tage sig til.

- Det er helt klart, at det er mund-til-mund-metoden, der virker bedst for os. Folk ved, at vi gør lidt ekstra. For eksempel tager vi spindelvæv med ned, hvis vi sætter en lampe op højt oppe. Folk ved jo, at det er der, men de kan ikke selv nå det, siger el-installatøren om "det ekstra".

Rygtet har hurtigt spredt sig, og elektriker-duoen har opgaver på store dele af Fyn samt store dele af Jylland. Ligeledes har Fitness World i hele landet været en fast kunde i lang tid.

Vil ikke ansætte for at fyre

Lige nu er der arbejde nok til to mand. På sigt måske også til én mere, men her vil Alexander Enemærke Thomsen gå varsomt frem.

- Jeg vil ikke ansætte for at fyre igen. Jeg har før set kolleger have job i et par måneder for så at blive fyret igen, og det vil jeg ikke. Hvis jeg ansætter en mand mere, så er det fordi, det er til en fast stilling, hvor der ikke fyres igen, understreger han.

Han ved godt selv, at han er ret ung af at have eget firma, og nogle gange oplever han også, at folk kan være skeptiske.

- Nogle kunder havde forventet at se en mester på 40 år eller derover, men når vi har udført arbejdet, så er der ikke mere skepsis. Når vi er ude begge to, så har jeg oplevet nogle gange, at folk henvender sig til Dennis, fordi han er ældst, men han må så henvise til mig, siger Alexander Enemærke Thomsen, der netop har flyttet firmaadressen til Industrivej i Middelfart. Her er firmaet flyttet ind den 1. december, og førhen havde han firmaadresse på sin hjemmeadresse - også i Middelfart, men det er slut nu.

- Jeg ville ikke holde møder med kunder hjemme hos mig selv. Men det her er en god, central placering, siger Alexander Enemærke Thomsen.

Ung el-installatør: - Jeg vil gøre en forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce