Udvikling Middelfart rykker ind i Nygade

Lene Lawaetz er ny direktør i satsningen Udvikling Middelfart, der skal samle handel, turisme og erhverv i et tættere samarbejde. Nu ligger det fast, at satsningen får til huse i Nygade 2. Foto: Peter Leth-Larsen

Udvikling Middelfart rykker ind i Nygade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overbygningen, der skal få handel, erhverv og turisme til at arbejde bedre sammen, får domicil i Nygade 2. Målet er at løfte lokale events. Første værktøj er på vej i form af to infoskærme ved indfaldsvejene til Middelfart.

Nordvestfyn: Det bliver fra en helt central placering i Middelfart, at direktør Lene Lawaetz og Udvikling Middelfart skal arbejde på at løfte lokale events indenfor handel, erhverv og turisme til noget større. Overbygningen rykker nemlig ind i Nygade 2 - lige bag Restaurant Holms - sammen med medarbejderne i Visit Lillebælt, Middelfart Handel og Middelfart Erhvervscenter.

- Det er helt perfekt. Det er jo det tidligere Vestfyns Forsamlingshus, så det understøtter formålet med vores arbejde, siger Lene Lawaetz.

Lokalerne står klar i november, men det forventes, at der er enkelte arbejdspladser klar tidligere.

Udvikling Middelfart
Er en overbygning på de tre foreninger Middelfart Erhvervsråd, Middelfar Handel og Middelfart Turistforening.Formålet er at skabe tættere samarbejde for at løfte events og turisme i Middelfart Kommune.

Direktør er Lene Lawaetz, der kommer fra et job som innovationschef i Vejle Kommune.

Bestyrelsen består af medlemmer fra de tre foreninger. Borgmester Johannes Lundsfryd (S) er født formand.

Middelfart Byråd er desuden repræsenteret ved Regitze Tilma (V).

Middelfart Byråd har afsat tre millioner kroner årligt til driften af Udvikling Middelfart.

Satsningen får til huse på 1. og 2. sal af Nygade 2, når lokalerne er gjort klar senest til november.

Indtil da arbejder Lene Lawaetz fra rådhuset.

Infostandere på vej

Hovedopgaven for Udvikling Middelfart er altså at trække flere mennesker til kommunen, når der er events. Og første stykke værktøj leveres af politikerne i kommunen. Økonomiudvalget har nemlig bevilget penge til to info-skærme, der bliver placeret dels ved Toyotagrunden og dels på Jyllandsvej. På infoskærmene vil foreninger, organisationer og andre kunne få deres events vist, så trafikanter bliver gjort opmærksom på aktiviterne allerede, når de passerer bygrænsen.

- Det er et forsøg, og det er udsprunget af brolukningen, fordi der var et stort ønske fra de erhvervsdrivende på Hindsgavl-halvøen om et øget fokus på deres område hen over sommeren, mens broen er lukket, fortæller borgmester Johannes Lundsfryd (S).

- Vi har rigtigt mange spændende events både i selve Middelfart, men også rundt om i kommunen. Jeg støder stadig på arrangementer og steder, som jeg ikke vidste, vi havde. Så en tavle kan give god mening. Men nu må vi se, hvordan det fungerer, siger han.

Det bliver Middelfart Kommune, der er "redaktør" på skærmene og dermed bestemmer, hvad der kan komme på.

- Det er ikke tilbud på mørbrad. De events, der skal på skærmen, skal have en almen interesse, siger Lundsfryd.

Bestyrelsen i skarpt trav

Bestyrelsen i Udvikling Middelfart har konstitueret sig med medlemmer fra de tre foreninger bag handel, erhverv og turisme. Borgmesteren er født formand, og det er blevet erhvervsrådsformand Kim Svaneborg Pedersen, der har fået titel af næstformand.

- Der er en virkelig god energi og handlekraft i bestyrelsen. Det kunne vi mærke på vores første møde. Så nu skal arbejdet igang. Vi har ikke lagt os fast på, hvad der præcist skal ske, men vi vil gerne give handelslivet noget ekstra fokus til at begynde med, siger Johannes Lundsfryd.

Det er endnu uvist, om der skal nye lejere ind i erhvervscentrets nuværende lokaler på Mandal Allé og på 1. sal af Kulturøen, hvor Visit Lillebælt og Middelfart Handel lige nu har skriveborde.

Udvikling Middelfart rykker ind i Nygade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce