Udvider ordning: Fritidspas til andet end det klassiske

Nu er et også muligt for Middelfart Musikskole at søge om fritidspas til de børn og unge, hvis forældre ikke kan betale for det selv. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Udvider ordning: Fritidspas til andet end det klassiske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu vil det være muligt at få fritidspas til musikskolen, ungdomsskolen og andre ikke-folkeoplysende kulturelle aktiviteter i Middelfart Kommune.

Nordvestfyn: Hidtil har det kun være muligt for folkeoplysende foreninger at benytte sig af fripasordningen i Middelfart Kommune. Det vil sige foreninger, der lever op til en række krav om at være hjemmehørende i kommunen, er åben for alle og har en ansvarlig bestyrelse, ligesom den er almennyttig, kontinuerlig og ikke-kommerciel.

Men det ændrer sig nu. Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget har nemlig efter forvaltningens anbefaling besluttet, at fripasordningen skal udvides til undervisning i musikskolen og aktiviteter i ungdomsskolen samt andre ikke-folkeoplysende kulturelle aktiviteter, "som gavner og/eller øger børn og unges adgang til kulturelle aktiviteter".

Ifølge børne- og ungedirektør, Jan Henriksen, bunder det i et ønske om at følge med tiden - i tråd med at fritidslivet ændrer sig.

- Når man skal understøtte ambitionen om, at vi har nogle fællesskaber og er aktive i sin fritid, så kan det ikke nytte noget, at kommunen kun støtter op omkring det klassiske. Man kan jo se, at børn ikke længere kun dyrker det klassiske foreningsliv, og det vil man også gerne støtte, forklarer direktøren, som bekræfter, at der har været forespørgsler fra folk om at udvide ordningen.

- Men det er ikke sådan, at vi har oplevet et massivt pres. Det er fremlagt primært af principielle årsager, understreger han.

Om Fripasordning
Fripasordningen har eksisteret i Middelfart Kommune siden 2013 og har en årlig pulje på 100.000 kroner.Ordningen gør det muligt at søge kommunen om et eller flere fritidspas til børn og unge i alderen 0-17 år, som af økonomiske årsager ellers er forhindret i at deltage i fritidsaktiviteter.

Med et fritidspas kan børn og unge fra økonomiske trængte familier således få betalt kontingent i en godkendt forening samt nødvendigt udstyr på op til 1000 kroner om året.

På nuværende tidspunkt gør 18 sports- og fritidsforeninger i Middelfart Kommune brug af fripasordningen til gavn for mere end 80 børn og unge.

Musikalsk merpris

Udvidelsen af fripasordningen ændrer dog ikke på ansøgningsproceduren. Det er stadig den pågældende forening eller institution, der ansøger kommunen om et fritidspas - og ikke forældrene til barnet eller den unge. Og puljen, der er på 100.000 kroner årligt, fordeles som altid efter "først til mølle"-princippet.

Undtagelsesvis vil et fritidspas til musikskolen dog løbe op i 3500 kroner om året "grundet det høje udgiftsniveau forbundet med aktiviteten", og det er betydeligt mere end de 1000 kroner, som et fritidspas til øvrige foreninger og institutioner maksimalt dækker.

Alligevel har kommunen ikke sat en grænse for, hvor mange fritidspas der kan gives til musikskolen, så man undgår, at de opsluger ordningen, og samtidig sikrer, at flest mulige børn og unge får nytte af den.

- Vi er ikke bekymret for, at der ikke skulle være penge til det her. For vi har ikke brugt hele puljen i 2017, oplyser Jan Henriksen.

Udvider ordning: Fritidspas til andet end det klassiske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce