Millionerne fortsætter med at rulle ind på Erik Møller Hansens minkfarm i Brenderup

Brenderup: Der er en klingende god grund til, at Erik Møller Hansen nu går i gang med at udvide sin minkfarm på Vejrupvej 23. Det seneste offentliggjorte regnskab for Erik Møller Hansens minkfarme på Kystvejen i Båring og Vejrupvej ved Brenderup viser, at millionerne forsætter med at rulle ind på kontoen. Alene sidste år lunede Erik Møller Hansens små pelsdyr så meget, at det endte med overskud på tre millioner.

Og egenkapitalen i Møllers Pelse ApS, som den lokale minkavler driver sine pelsfarme i, er tæt på ni millioner kr.

Erik Møller Hansen har ikke ønsket at udtale sig til Fyens Stiftstidende om selskabets økonomi eller driften i det hele taget.

- For, som han siger, det går op og ned i den her branche, så det har jeg ikke lyst til.

Men fakta er, at han netop har taget hul på en udvidelse af sin minkfarm, som fremover får plads til 6500 avlstæver og dermed bliver en af landets største. Gennemsnittet for de danske minkfarme ligger på 2500 tæver.

En milliardforretning

Ifølge brancheorganisationen Dansk Pelsdyravlerforening arbejder flere end 6.000 mennesker med mink hver dag i Danmark, og landet er verdens største producent af minkskind.

Der findes cirka 1.400 minkfarme i Danmark. I 2014 opdrættede danske minkavlere cirka 17 millioner mink. Salget af danske minkskind, som er 40 procent dyrere end udenlandske på grund af deres størrelse og kortere hår, rundede i 2014 seks milliarder.

Gennemsnitsprisen for danske minkskind satte rekord i 2013 med 612 kroner, i 2014 var den på 324 kroner, mens tallet i år er 387 kroner, viser tal fra Dansk Pelsdyravlerforening.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.