Udvalgsformand om godkendelse af udvidelsesplaner: - Vi er et gummistempel

Formand for Miljø- og Energiudvalget i Middelfart Kommune, Morten Weiss-Pedersen (K) kalder det ren proforma, at udvalget på næste møde skal behandle svineproducent Erik Sørensens ansøgning om at få lov til at udvide produktionen på Bolsvej 21. Foto: Yilmaz Polat

Udvalgsformand om godkendelse af udvidelsesplaner: - Vi er et gummistempel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljø- og Energiudvalget skal på næste møde behandle en svineproducents ansøgning om at få lov til at udvide. Reelt har udvalget ikke mulighed for andet end at godkende ansøgningen, siger udvalgsformanden og mener, at hele ansøgningsprocessen er til grin.

Nordvestfyn: Ren proforma. Det kalder formand for Miljø- og Energiudvalget i Middelfart Kommune, Morten Weiss-Pedersen (K) dét, at udvalget på næste møde skal behandle svineproducent Erik Sørensens ansøgning om at få lov til at udvide produktionen på Bolsvej 21.

Er alle vilkårene i ansøgningens miljøgodkendelse opfyldt, hvilket de ifølge Klaus Kristensen, miljømedarbejder i Middelfart Kommune er, har hverken kommunens administration eller politikerne i udvalget nogen form for indflydelse på udfaldet. Ansøgningen skal godkendes.

- Det er ren proforma, at vi skal behandle den her sag. Vi er et gummistempel i forhold til lovgivningen, for vi kan ikke sige andet end ja ud fra den gældende lovgivning. Jeg må indrømme, at jeg føler mig lidt til grin, siger udvalgsformanden, som efterlyser mere politisk råderum.

Morten Weiss-Pedersen mener heller ikke, at naboernes underskriftsindsamling eller høringssvar kan gøre nogen forskel. Han giver dem samtidig ret i, at en godkendelse strider mod Middelfarts Kommunes ambition om at være en grøn kommune.

- Jeg har fuld forståelse for naboernes bekymringer, men det er ikke noget, der får indflydelse på beslutningen, for udfaldet er givet på forhånd. Staten driver gæk med naboerne, som bliver hørt og ligeledes med byrådet, siger han og fortsætter:

- Jeg stemmer ja, for det siger loven. Jeg repræsenterer Det Konservative Folkeparti, og det er et lovlydigt parti. Jeg ærgrer mig samtidig ud fra principielle demokratiske synsvinkler over, at vi lader som om, vi har noget at skulle have sagt i denne type sager. Det er til at få endnu flere grå hår af.

Staten driver gæk med naboerne, som bliver hørt og ligeledes med byrådet, mener Morten Weiss-Pedersen, formand for Miljø- og Energiudvalget i Middelfart Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Staten driver gæk med naboerne, som bliver hørt og ligeledes med byrådet, mener Morten Weiss-Pedersen, formand for Miljø- og Energiudvalget i Middelfart Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Enhedslisten siger nej

Svineavler Erik Sørensen søgte allerede i 2017 om tilladelse til at udvide, og også dengang gjorde flere af beboerne i området indsigelser. Dengang blev sagen forelagt Miljø- og Energiudvalget, som senere valgte at afvise projektet, fordi det på daværende tidspunkt ikke overholdt kriterierne for lugtgener. Erik Sørensen blev i stedet bedt om at lave tiltag, der kunne reducere lugtgenerne, og det er det, han nu har gjort.

Paw Nielsen (EL) glæder sig over, at godkendelsen er endt på dagsordenen til det kommende møde. Han sad som den eneste fra det nuværende Miljø- og Energiudvalg også i udvalget i 2017. Dengang stemte han nej til godkendelsen.

- Jeg har tænkt mig at stemme nej, også selv om det ikke betyder noget. I hvert fald på det forelæggende, jeg kan se nu. Høringssvarene siger langt henad vejen det samme som i 2017. Man skal aldrig sige aldrig, men lige nu er jeg 99,9 procent sikker på, at det ikke er med Enhedslistens stemme, at godkendelsens går igennem, siger han.

Fyens Stiftstidende ville gerne have spurgt de resterende tre medlemmer af Miljø- og Energiudvalget til, hvordan de forholder sig til en godkendelse af en udvidelse af svineproduktionen på Bolsvej 21. Bo Juul Nielsen (V) ønsker ikke at udtale sig, før emnet har været debatteret på det næste udvalgsmøde den 8. maj. Alex Green (S) og Esben Erichsen (S) er ikke været at træffe på telefonen.

Udvalgsformand om godkendelse af udvidelsesplaner: - Vi er et gummistempel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce