Udvalgsformand afviser ældrekritik


Udvalgsformand afviser ældrekritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NØRREAABY: Den voldsomme kritik, som Venstre-manden Niels Bebe har rejst af reglerne for at bevilge nødkald til utrygge ældre, preller af på politiker-kollegaen Kjeld Petersen (S). Han er formand for Kultur- og Aktivitetsudvalget (KA), som ældreområdet sorterer under, og han mener, kritikken hviler på et løst grundlag.

- Det ser ud, som om der er en, der begynder at føre valgkamp ret tidligt. Han refererer til en sag, der ligger tre-fire år tilbage. Og det synes jeg ikke er smart, når vi faktisk forsøger at se fremad, siger Kjeld Petersen.

I sin kritik nævnte Niels Bebe en sag om en 85-årig kvinde, der faldt om i sit hjem og lå hjælpeløs i 21 timer. Herefter fik hun bevilget et direkte nødkald til kommunens ældrepleje. Men efter at reglerne blev strammet for to år siden, er nødkaldet taget fra hende. Niels Bebe henviste til sagen som eksempel på, at reglerne efter hans mening er blevet for skrappe.

- Det er selvfølgelig dybt beklageligt, at kvinden lå hjælpeløs så længe. Men ingen i KA-udvalget er bekendt med den pågældende sag. Det er ikke en klagesag, siger Kjeld Petersen og fortsætter:

-Vi har ikke i udvalget fået nogen henvendelser overhovedet om ældres adgang til nødkald. Og der er heller ikke indgivet nogen klager over det til kommunens klageråd.

Nødkald blev misbrugt

Stramningerne, som blev gennemført i 2002, betød, at ældre ikke længere kunne få bevilget det direkte nødkald, blot fordi de var utrygge i deres eget hjem og bange for at falde.

- Stramningerne blev gennemført af en enig kommunalbestyrelse på et tidspunkt, hvor Niels Bebe selv var formand for KA-udvalget. Baggrunden var, at nødkaldene ikke altid blev brugt efter hensigten. Meningen er, at de kun skal bruges, hvis den ældre er i en alvorlig knibe. Men flere brugte dem som et samtaleanlæg til ældreafdelingen. Og det gik ud over andre, for hver gang skulle en medarbejder jo smide, hvad hun havde i hænderne, for at tage sig af opkaldet, siger Kjeld Petersen og tilføjer:

- Nødkaldene skal være en hjælp, når en ældre er i en særlig udsat situation, for eksempel efter sygdom. Men de går ikke ud på, at den ældre skal fastholdes i systemet. Meningen er, at den ældre igen skal blive selvhjulpen i eget hjem.

Udvalgsformand afviser ældrekritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce