Udsigt til en stor oplevelse

Bibliotekar Marianne Hansen på besøg i det kommende bibliotek på Kulturøen. FOTO: HANS ØSTERGAARD

Udsigt til en stor oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KULTURØEN: Bibliotikar Marianne Hansen blev helt overvældet efter besøg i det kommende bibliotek

MIDDELFART: Resultatet af håndværkernes energiske indsats på havnen er nu for alvor ved at vise sig. Og det nye bibliotek skyder stille men sikkert op på Kulturøen.

Byens ledende bibliotikar, Marianne Hansen, var derfor ikke sen til at holde en pause i flytteforberedelserne i Algade og trække i gummistøvler, da avisen inviterede hende ned på hendes kommende arbejdsplads.

Og hun var tydelig overvældet ved udsigten til de nye rammer.

- Det bliver rigtig stort det her! Både fysisk og mentalt.

Udsigtsmekka

- Bibliotekets brugere og personale har virkelig noget at glæde sig til, lød det uforbeholdent fra bibliotikaren, da vi lokkede hende op på første sal, hvor hun kunne nyde den udsigt, som lånerne mødes af, når de til næste forår benytter Middelfart Bibliotek.

Det opføres i to plan med panoramaudsigt over bæltet begge steder. Blandt andet bibliotekets store læsesal bliver et sandt udsigtsmekka.

- En havudsigt koster flere hundrede tusinde kroner, når man taler om huspriser. På biblioteket vil alle kunne nyde kommunens bedste havudsigt i komfortable rammer, ganske gratis, smiler Marianne Hansen forventningsfuldt.

Stort flyttearbejde

Før man når så vidt, venter der Marianne Hansen og hendes kollegaer et større arbejde med at gøre materialerne klar til de nye rammer.

En tredjedel af bibliotekets udlånsbestand står i dag i forskellige depoter og skal frem i lyset og gennemgås. 30.000 udlånsenheder forsynes med klistermærker med pinkoder.

- Det nye bibliotek bliver meget selvbetjeningsorienteret, når det gælder de rutinemæssige opgaver. Til gengæld vil personalet koncentrere sig om den mere faglige servicedel, så vi kan hjælpe brugerne bedst muligt, fortæller Marianne Hansen, der forventer en stigning i udlånet fra nu 215.000 enheder til 300.000 årligt i de nye rammer.

Biblioteket indrettes med voksenafdelingen på førstesal og børnebibliotek i stuen. Linjerne for den mere detaljerede indretning af biblioteket lægges i de næste måneder i samarbejde med Schmidt Hammer & Lassens eksperter i biblioteksindretning.

Udsigt til en stor oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce