Udlændinge i hjemmeplejen


Udlændinge i hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangel på ansøgere får kommunen til at undersøge, om der kan hentes ansatte fra andre lande

Personalemangel i hjemmeplejen presser nu Middelfart Kommune så meget, at forvaltningen forsøger at finde anderledes rekrutteringsmåder.

En af måderne, der undersøges, er at hente arbejdskraft til hjemmeplejen i udlandet.

- Arbejdsløsheden er meget lav, og vi har ikke mange ledige hænder, siger ældrechef Jonna Søgaard.

Hun fortæller, at det især kniber med at få folk til aften- og nattevagter.

- Udenlandsk arbejdskraft er en mulighed, som vi undersøger. Når vi slår stillinger op, så får vi ansøgere. Men vi får ikke nok, fortæller Jonna Søgaard.

Højere løn til faste

Og det er et stort problem for kommunen at få vagtplanen til at hænge sammen. Manglen på ledig, kvalificeret arbejdskraft på sundhedsområdet er et landsdækkende problem, som også sygehusene rammes af.

Således er der løbende ledige stillinger i Middelfart Kommunes ældrepleje, ligesom der ikke er nok vikarer at trække på ved sygdom. Sidste udvej er vikarbureauer, og de har kostet ældreområdet 6,8 millioner kroner i årets første tre måneder, mens den samlede udgift i 2007 løb op i 21 millioner kroner.

For at afhjælpe vikarsituationen har kommunen nu lavet en forhåndsaftale med FOA, som betyder, at de faste, der er ansat i hjemmeplejen, kan tage ekstra timer til en højere løn, som svarer til den, de kan få ved at arbejde i et vikarbureau.

En dyr løsning i forhold til, hvis kommunen selv ansatte afløsere, men ifølge forvaltningen er den dog billigere end at benytte bureauerne.

Forvaltningen har regnet ud, at de priser, ældreområdet betaler til vikarbureauerne, er mellem 15 og 18 procent højere end kommunens udgifter til det faste personale og timelønnede afløsere.

Ældrerådet afventer

I ældrerådet, som skal varetage de ældres interesser, er medlemmerne godt klar over, at rekruttering af personale er et problem. Men ifølge rådets formand, Kai Have, er rådet ikke blevet orienteret om tankerne om at hente udenlandsk arbejdskraft.

- Hvis det er noget, ældrerådet skal høre om, må vi afvente en henvendelse fra kommunen, siger Kai Have, som afviser at give sin mening om idéen til kende.

Men han fortæller, at ældrerådet på sit seneste møde kom med sit eget forslag til at afhjælpe vikarproblematikken.

- Vi opfordrede kommunen til at rette personlig henvendelse til alle, der er gået på pension de sidste fem år inden for social- og sundhedsområdet. For at opfordre dem til at tiltræde som vikarer. Måske bare i 14 dage, fortæller Kai Have.

Hvad kommunen mener om den idé, har ældrerådet endnu ikke fået en tilbagemelding på.

Udlændinge i hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce