Sundhedsstyrelsen skal give sit besyv med før eventuel straffesag mod lægen, der var tilknyttet Udbyhus.
Nørre Aaby: Sagen begyndte at rulle i efteråret 2008, da TV2’s Operation X afslørede uheldige forhold på alkoholbehandlingshjemmet Udbyhus uden for Nørre Aaby.

Nu ser det ud til, at det retslige efterspil nærmer sig. Efterforskningen mod indehaver Benny Larsen har været overstået i lang tid. Han er sigtet for overtrædelse af autorisationsloven - eller kvaksalveri på mere mundret dansk. Mere præcist er han sigtet for - uden den behørige uddannelse - at have ordineret og frataget patienter på Udbyhus deres medicin.

Læge er også sigtet

Afklaringen af Nørre Aaby-lægen Preben Kjærhus’ rolle i sagen om Udbyhus har været længe undervejs.

Preben Kjærhus indrømmede over for avisen på et tidligt tidspunkt, at han havde ordineret medicin til patiener, han ikke havde tilset.

Det fik Sundhedsstyrelsen til at bede politiet indlede en efterforskning af forholdene.

- Han er sigtet for overtrædelse af autorisationslovens paragraf 75 ved at have ordineret receptpligtig medicin til patienter uden at tilse dem først, oplyser Albert Rasmussen, vicepolitikommissær ved Fyns Politi.

Resultatet af politiets efterforskning er nu retur hos Sundhedsstyrelsen, som i lighed med eksempelvis Skat får politiets efterforskning til gennemsyn, før der eventuelt indledes en straffesag.

- Vi får alt retur, og laver så en vurdering af sagen. Vi vurderer, om vi er enige i, om der er sket en lovovertrædelse, fortæller Anna Murphy, jurist ved Sundhedsstyrelsen.

Kort tid efter Udbyhus kom i mediernes søgelys, lukkede alkoholbehandlingshjemmet.

Er sat til salg

Bygningerne ejes af Benny Jørgensen fra Esbjerg, som nu har sat gården i stand efter en brand i januar i år.

- Den skal enten lejes ud eller sælges. Stedet er indrettet med mange værelser, så det kan være privat beboelse for to familier eller bruges som bed and breakfast, siger Benny Jørgensen.

Der bor tre lejere på Udbyhus nu.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Fynsk alkoholbehandler dømt for kvaksalveri

Fynsk alkoholbehandler dømt for kvaksalveri

Politiet undersøger Udbyhuslæge

Politiet undersøger Udbyhuslæge

Politi efterforsker alkoholikerhjem

Politi efterforsker alkoholikerhjem