Tyvenes bil holder stadig i Ronæs

Bilen, som de tre polske bådmotortyve kørte i, har været udsat for en hel del hærværk i løbet af de seneste uger. Alligevel vil de ikke have den flyttet.
Foto: Søren Gottwald

Tyvenes bil holder stadig i Ronæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De tre polske bådmotortyve, der blev anholdt i starten af august, fik fredag forlænget deres fængsling

RONÆS: Den bil, som tre polske bådmotortyve måtte efterlade, da de natten til den 6. august blev fældet af en gps-alarm i en bådmotor, holder stadig parkeret i Ronæs. Det bliver den formentlig ved med at gøre i et stykke tid endnu. De tre polakker blev i første omgang varetægtsfængslet i fire uger og har derfor ikke selv kunnet fjerne bilen. I går blev varetægtsfængslingen forlænget indtil deres kommende retssag den 17. september.

Politiet har dog tilbudt de tre polakker at hjælpe dem med at flytte bilen.

- Vi har tilbudt de anholdte polakker, at vi fjerner bilen for dem og beholder den i vores varetægt, indtil de bliver løsladt. Det har de ikke ønsket, selvom de godt ved, at den er blevet udsat for hærværk, fortæller Thomas Anderskov, fra Fyns Politi i Middelfart.

Den blå Ford Transit har fået en hård medfart i de uger, den har holdt parkeret i Ronæs. Først blev bilens bagrude smadret, derpå blev bilen overmalet med advarsler som: "Pas på tyve" og "Vi stjæler", og nu har bilen også fået punkteret dækkene.

Så de tre polakker bliver nok nødt til at køre forbi en mekaniker, inden de kan vende snuden mod Polen igen.

Ubetinget fængselsstraf

Det skal de dog ikke forvente at kunne gøre lige med det samme.

- Vi vil begære, at de bliver idømt en ubetinget fængselsstraf i to-tre måneder, fortæller anklager Kirsten Flummer.

- Det gør vi, fordi vi mener, at når man vælger at tage hele vejen fra Polen til Danmark for at stjæle, så er det organiseret, og så er det jo heller ikke helt billige ting, de har stjålet, fortsætter hun.

Om grunden til den lange varetægtsfængsling forklarer Kirsten Flummer:

- Det er klart, at når der er tale om tre udlændninge, der har begået kriminalitet, så har vi ingen grund til at tro, at de vil møde op til retssagen, hvis vi slipper dem ud af landet.

Tyvenes bil holder stadig i Ronæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce