Tvillinger fortsat fjernet


Tvillinger fortsat fjernet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEMONSTRATION: 41 personer mødte forgæves op i protest foran Ejby Rådhus
EJBY: De kom i bil fra Fyn, Jylland og Sjælland. De kom med bannere og forargede miner. De kom for med protester at stoppe tvangsfjernelsen af Jette Nielsen og Torben Andersens tvillinger, der siden 3. maj i år har været anbragt hos en plejefamilie på grund af mistanke om børnevold i hjemmet.

Men de 41 demonstrerende venner og familiemedlemmer tog i går forgæves opstilling i støvregnen, der lagde sig blidt på græs og fliser foran indgangen til Ejby Rådhus.

Her genbehandlede kommunens Børn- og Ungeudvalg beslutningen om at fjerne parrets to syv måneder gamle drenge.

Utilfredsstillende

- Mødet er blevet udsat til den 6. august, fordi den psykologtest, som er blevet taget, ikke er kommet endnu, sagde Jette Nielsen, da hun sammen med sin mand kom ud fra det lidt over en time lange møde.

Dermed fortsætter tvangsfjernelsen samt forældrenes begrænsede ret til at se sønnerne to gange om ugen i yderligere ni dage.

- Det er selvfølgelig utilfredsstillende, at vi ikke kan få vores børn med hjem i dag. Men det er trods alt bedre, at tvangsfjernelsen ikke blev forlænget i tre måneder, afbrød Torben Andersen sin kone.

Mistanke om vold

De to forældre har valgt at kæmpe mod tvangsfjernelsen af deres to spædbørn, fordi de mener, de ikke er skyld i de mange brud, røntgenbilleder taget i foråret har vist på tvillingernes knogler. Derimod er parret fuldstændig overbevist om, at deres to sønner lider af en sjælden form for midlertidig knogleskørhed.

Ejby Kommune har på den anden side valgt at holde sig til de rapporter og ekspertudsagn, der har peget på, at børnene har været udsat for voldelige overgreb.

Hvis du siger, alt viser, Ier uskyldige, hvorfor skulle Ejby Kommune så bruge flere hundrede tusinde kroner på at tvangsfjerne jeres to børn?

- Istarten har de haft en mistanke om vold mod børnene, og så er det jo forståeligt nok, at de handler, som de gør. Men jeg tror også, at kommunen ikke vil anerkende, hvis den har begået en fejl, svarer Jette Nielsen.

Ifølge mødeleder på udvalgsmødet, dommer Lis Hævdholm, valgte Ejby Kommune at udskyde afgørelsen af hensyn til børnenes ve og vel.

Kæmper videre

Det ændrede dog ikke på opbakningen fra de mange protesterende venner og familiemedlemmer.

- Vi er klar igen til næste møde, sagde Kirsten Christiansen.

Som søster til Jette Nielsen havde hun hjulpet med at arrange den 41 mand store demonstration, ligesom det også var hende, der havde anmeldt den til politiet i Middelfart.

Tvillinger fortsat fjernet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce