Lørdag troppede 499 op i silende regn til Kongebroløbet. Det betyder, at løbet, som ellers har været ramt af nedtur i deltagerantal, nu for alvor har vendt udviklingen.

Middelfart: I silende regn og med baller og lår omspændt i spandex og lycra, blev løberne lørdag skudt i gang til årets Kongebroløb.

499 deltagere skridtede gennem vejret, som gav våde sokker, og med så stort fremmøde har løbet for alvor vendt den nedtur, som kulminerede i 2015. Her var kun 281 deltagere tilmeldt. Antallet steg sidste år til 350, og i år blev der så føget yderligere 149 løbere til.

I år og sidste år har arrangørerne gjort sig ekstra anstrengelser for at annoncere og gøre opmærksom på sociale medier. Og det bar altså tilsyneladende frugt, vejret til trods.

Kongebroløbet lørdag var samtidig 40-årsjubilæet for arrangementets 9,6 kilometer-rute. Det markeredes først og fremmest ved, at alt var som det plejede: ruten var den samme strækning som altid. Og vinderen var endda set før.

Martin Hygum fra Assens, der sidste år også vandt løbet, krydsede i år målstregen efter godt 35 minutter som den første på den lange strækning.

- Det er da fedt at vinde, og jeg er glad. Men jeg er godt nok også træt i kroppen, sagde den stakåndede vinder, som til daglig er teknisk serviceleder på en skole i Kolding.

Som en særlig del af 40 års-jubilæet, var der også løb for de små. Ved 14-tiden, en time inden de voksne blev skudt afsted, kunne børn fra 11 år og ned forsøge sig med en rute på tre kilometer. Det var tilladt at få følgeskab af mor eller far. Desuden var der præmier for bedst udklædte løbere.

Og klokken 16 stod den på livemusik, da den lokale musiker Marie Kjær spillede på stadion, for de drivvåde løbere.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Se billederne: Løbere og stemning til Kongebroløbet

Se billederne: Løbere og stemning til Kongebroløbet

40 år med Kongebroløbet

40 år med Kongebroløbet

Kongebroløbet jubilerer med flere nyskabelser

Kongebroløbet jubilerer med flere nyskabelser