Middelfart: Danmarks bedste gymnasiepiger til at spille fodbold kommer fra Middelfart Gymnasium & HF. Truppen bestående af 16 piger fra 1. til 3.g vandt torsdag titlen i Tilst ved Aarhus.

At DM-titlen betyder meget mere end "bare" den pokal, som fredag blev luftet i kantinen, sætter en af spillerne, Julie Søfeldt, ord på:

- Vi tog også en anden vigtig ting med os hjem, som vi alle vil nyde glæde af på vores rejse mod en bestået studentereksamen og studenterhue i hånden: Nemlig at sammen står vi stærkere, og at så længe man har troen på sig selv og andre, så skal man nok komme langt.

Pigerne, der kun havde trænet sammen tre gange, tabte ellers de to første kampe, men siden gik det kun en vej; den rigtige. I alt blev det til seks kampe a hver 12 minutters varighed. Finalesejren blev på 1-0, målet scoret af 15-årige Melisa Salicivc, der til daglig spiller i MG&BK.

- Den vildeste følelse af glæde bredte sig i kroppen på alle. Vi kæmpede mere, end vi nogensinde havde gjort før, fortæller Julie Søfeldt.

Autografer i kantinen

Fredag morgen blev guldpigerne fejret på gymnasiet. Christian Alnor holdt tale, og ud af højtalerne lød "We are the Champions". Som en lille sjov ting blev mesterskabet også markeret ved, at pigerne fredag middag uddelte autografer på gymnasiet. Det benyttede blandt andre rektor Christian Albnor sig af. Snart var hans ene arm fyldt med pigernes navnetræk.

Træner for guldholdet, idrætslærer Lykke Nielsen, håber på, at der måske er optræk til mere succes. Således vil hovedparten af pigerne også gå på gymnasiet næste år.

Det var i kamp med 76 andre danske gymnaiser, at Middelfart Gymnasium & HF endte med at triumfere.

  • Af: