Trafikkaos i Middelfart: Vi kan intet gøre

Onsdag formiddag lukkede en trafikulykke på motorvejen Middelfart ned. Situationen var her så kritisk, så det ifølge trafik- og vejchefen ikke kan lade sig gøre at undgå følgevirkninger. Men almindelig fredagstravlhed kan være nok til at skabe problemer i Middelfart.
Foto: Peter Leth Larsen

Trafikkaos i Middelfart: Vi kan intet gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle ved, at der er et problem med trafikken i Middelfart by. Men ingen aner, hvordan det kan løses, konstaterer trafik- og vejchef Uffe Højby

Middelfart: Fredag eftermiddag i Middelfart midtby kan være lidt af en udfordring, hvis man er bilist og vil krydse Brovejen.

Helt galt går det, hvis der samtidig er problemer på motorvejen, som presser fredagspendlerne til at forsøge med en smutvej over Den Gamle Lillebæltsbro.

- Alle ved, at der er et problem, konstaterer Middelfart Kommunes trafik- og vejchef Uffe Højby.

Men flaskehalsen er ifølge vejchefen de to broer.

- Og så trafikens fri bevægelighed. Vi kan simpelthen ikke styre, hvor folk kører hen, forklarer han.

- Vi har prøvet at sætte os i rundkreds og diskutere, om der er noget at gøre ved det. Og facit er, at det er der simpelthen ikke. Jeg har simpelthen ikke fantasi til at regne ud, hvordan vi skal løse det, erkender Uffe Højby.

Nyt kryds har hjulpet - lidt

Uanset om nogen på et tidspunkt finder frem til de vises sten, så mener Uffe Højby ikke, at man kan undgå følgevirkninger efter en ulykke, som den der satte Middelfart i stå onsdag formiddag.

Her var fire lastbiler og en varebil involveret i et sammenstød, som kostede to mænd livet.

- En situation som den er force majure. Men Middelfart lukker også ved mindre uheld end det, vi så onsdag. Så det er et reelt problem. Det er bare som med vejret. Der er ikke så meget at gøre, mener Uffe Højby.

Han synes, at der er opstået en vis apati omkring situationen.

- Det sker så tit, så alle er bevidste om det. Os i trafikafdelingen er i særdeleshed, for det er jo det, vi arbejder med. Men det er også min oplevelse, at borgere i Middelfart alle ved det, men kan se, at ligegyldig hvor meget, man brokker sig, så hjælper det ikke. At vi har bygget krydset om på Hovedvejen og Vandværksvej afvikler trafikken bedre end rundkørslen. Det har hjulpet. Men hele problemstillingen er, at der ikke kan køre nok mennesker over Den Gamle Lillebæltsbro, siger Uffe Højby.

Onsdagens ulykke spærrede den fynske motorvej i seks timer, mens politi og redningsberedskab arbejdede på stedet. Strækningen blev åbnet igen klokken 14.15.

Trafikkaos i Middelfart: Vi kan intet gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce