Træls at cykle i Middelfart by

Lisbeth Vognsen er generet af adskillige ujævne veje i Middelfart. Her drejer hun fra Elmevej ad Viaduktvej og kører over endnu et hul.
Foto: Hans Østergaard

Træls at cykle i Middelfart by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ujævne veje er til stor gene, men reparationer har lange udsigter, siger udvalgsformand

MIDDELFART: Når Lisbeth Vognsen cykler gennem Middelfart skal hun vælge mellem ubehagelige stød i ryggen eller at slå et slag med cyklen ud på vejen.

Mange steder i byen støder hun på ujævne veje, og det er hun utilfreds med. Lisbeth Vognsen nævner blandt andre Hessgade, Elmevej og Skovgade.

- Jeg er nødt til at holde mig inde, hvor cyklerne skal køre. Hvis man begynder at cykle uden om hullerne, kan man komme i karambolage med trafikken, siger hun.

Generende huller

Lisbeth Vognsen, der til daglig er lærer på Lillebæltskolen, har cyklet rundt i Middelfart i cirka 50 år og kan ikke huske, at vejene nogensinde har været i så dårlig stand.

Hun kalder de ujævne veje irriterende og generende.

- Når jeg kører over hullerne, så bumper det så meget, at jeg får ubehag i ryggen, forklarer hun og undrer sig over, at kommunen ikke kan finde ud af at lappe hullerne i vejene ordentligt.

Kommunen ved det

Ingeniør ved kommunen Klaus Henriksen forklarer, at kommunen er fuldstændig klar over, at vejene mange steder er ujævne. Han fortæller, at ujævnheder ofte opstår som følge af gravearbejde, hvor den lappede vej synker.

- Hvis materialerne i hullet efter gravearbejdet ikke bliver komprimeret godt nok, så kan der opstå sætningsskader, siger han.

Ifølge ingeniøren er det kommunens ansvar at reparere eventuelle ujævnheder cirka et år efter gravearbejdet er blevet udført.

Har et hængeparti

Han siger, at det af uforklarlige årssager ikke sket i gamle Middelfart Kommune.

- Der er blevet foretaget cirka 700-800 opgravninger i den gamle kommune om året, men vi ved ikke i hvor mange år, den gamle Middelfart Kommune ikke har fulgt op på gravearbejdet, siger han og konstaterer, at kommunen muligvis går i gang med at reparere vejene i 2009, men det kommer an på, om der er penge til det.

Derfor kan det tage lang tid, før Lisbeth Vognsen kan cykle uden ubehag i Middelfart igen.

Kommunen har ikke råd

Formanden for kommunens Teknik- og Ejendomsudvalg, Niels Bebe (V), siger nemlig, at kommunen ikke har penge til at reparere alle veje.

Han forklarer, at udvalget mange gange har påpeget, at der skal afsættes flere midler til området, men at det ikke er nemt at komme igennem med budskabet.

- Kommunen bruger pengene andre steder end på vedligeholdelse af vejene. Det er jo et nemt sted at spare en halv eller hel million, da folk jo ikke klager på samme måde som, når der bliver sparet på dagsinstitutioner, siger han.

Et problem overalt

Niels Bebe erkender, at problemerne med de ujævne veje ikke bare ses i Middelfart by.

- Der er huller i vejene over alt i kommunen. Vi er helt klar over, at det er et problem og vil gøre, hvad vi kan for at få afsat flere midler til området, når vi skal i gang med budgettet for 2009, siger han.

Træls at cykle i Middelfart by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce