Torturoffer rejste med falsk pas


Torturoffer rejste med falsk pas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRAUME: Irakisk flygtning dømt til behandling

MIDDELFART/LONDON: Det bliver formentlig aldrig opklaret, hvorfor en 41-årig irakisk mand dukkede op i Heathrow lufthavnen i London med et falsk dansk pas i februar i fjor. Den 41-årige var rejst med fly fra Kastrup Lufthavn, men da han forleden stod tiltalt for dokumentfalsk ved retten i Middelfart, huskede han intet som helst om rejsen til England.

Hans dårlige hukommelse gjaldt ikke kun flyrejsen og det falske pas. Den 41-årige mand er psykisk stærkt medtaget af oplevelser i sit hjemland under Saddam Husseins regime.

I 1991 blev hans kone dræbt af en eksplosion under den første Golf-krig. Hans far og to brødre blev siden henrettet af det irakiske styre. I 1997 blev han selv fængslet og udsat for tortur.

Han flygtede fra Irak med sin nuværende kone og tre børn i 2000 og bor i dag på asylcentret i Middelfart.

Da han blev anholdt i Heathrow lufthavnen 2. februar i fjor, var han foruden det flakse pas også i besiddelse af sit lovlige udlændingepas, udstedt af den danske Udlændingestyrelse - og en flybillet fra London til Milano. Men den konfuse mand kunne ikke redegøre for sine rejseplaner.

Han blev sendt retur til Danmark, hvor han blev indlagt på psykiatrisk afdeling. Han er nu i behandling på Rehabiliteringscentret for traumatiserede flygtninge.

I en ekspertvurdering, som blev fremlagt i retten, blev hans tilstand under London-rejsen sidestillet med en sindssygdom. Han blev derfor ikke idømt en fængselsstraf, selv om dét at rejse på falsk pas normalt vil udløse 40 dage bag tremmer.

Den 41-årige mand blev i stedet dømt til at modtage ambulant psykiatrisk behandling under tilsyn af Kriminalforsorgen, som i samråd med den ansvarlige overlæge kan beslutte, at han skal indlægges, hvis det skønnes nødvendigt. Behandlingen kan stå på i op til fem år.

Den 41-årige modtog dommen.

Torturoffer rejste med falsk pas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce