Togvognen ruller af sporet

Kommunen købte den pensionerede togvogn af DSB i 2005, da man begyndte at renovere Herman Jensens Anlæg. Dengang var vognen kedelig og grå, men en lokal farvehandler sponsorerede maling.
Foto: Hans Østergaard

Togvognen ruller af sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kloakarbejde tvinger togvognen bag rådhuset af sporet - ny permanent placering skal findes før september

MIDDELFART: Togvognen bag rådhuset i Middelfart har de seneste tre år fungeret som tilholdssted for en gruppe af byens tørstige sjæle. Men nu skal vognen flyttes - senest 1. september.

Det skal den, fordi jorden, hvor den står, skal graves op for at give plads til en ny kloakledning. Men der er ikke nogen returbillet til den pensionerede DSB-vogn, når mulden igen er klappet til. Den skal flyttes permanent.

- Der er en historik omkring vognen, som gør, at det vil være godt at flytte den og begynde forfra et andet sted, siger Bent Kidmose, der tiltrådte som leder af kommunens nye rusmiddelcenter umiddelbart inden årsskiftet.

En god dialog

Togvognen har flere år på bagen i kommunen. Den blev købt i maj 2005 og placeret bag rådhuset, da man gik i gang med at renovere Herman Jensens Anlæg.

Ifølge et par af de faste brugere er der for tiden temmelig stille i vognen. Men der kommer omkring 20 personer i den, og ved et opslag er de alle indkaldt til et brugermøde i slutningen af juni.

Så de indledende manøvrer mod at finde en ny placering er i gang.

Og centerleder Bent Kidmose fortæller, at der er en god dialog med vognens brugere.

Måske Teglgårdparken

Personligt ønsker han, at togvognens nye placering bliver i nærheden af rusmiddelcentret, som ligger i Teglgårdsparken.

Bent Kidmose håber nemlig, at togvognen bliver et sted, hvor rusmiddelcentrets ansatte får mulighed for at opfange, hvis nogle af brugerne får brug får hjælp, eller hvis de i en periode er indstillede på at gå i behandling for et misbrug.

- Fordelen med togvognen er, at vi har nogle folk samlet et konkret sted, hvor vi må gå over dørtærsklen. Det må vi ikke i deres private hjem, påpeger Bent Kidmose.

Han mener, at vognen skal indgå aktivt i kommunens arbejde med misbrugere.

- Min intention med skurvognen er ikke, at vi skal gemme brugerne væk et sted, hvor vi slipper for at høre på dem, siger Bent Kidmose.

Kun for de tørstige

Han fortæller, at der allerede nu - i samarbejde med Rusmiddelcentret - er ved at blive stablet et brugerråd på benene, og at man er begyndt at renovere vognen. Og det er gode takter, mener Bent Kidmose.

- Hvis den bare bliver brugt på den måde, at der foregår handel, og at unge begynder at komme der, så bør den helt fjernes, mener centerlederen.

Hans holdning til handel med stoffer i den svenskrøde togvogn deles af de to af stedets faste brugere, som Fyens Stiftstidende mødte i går.

- Vognen er et sted for tørstige sjæle, fastslår de.

De er ikke afvisende over for en ny placering, men det er vigtigt for dem, at det bliver i selve Middelfart by.

Togvognen ruller af sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce