Tobakshandler i rygende strid


Tobakshandler i rygende strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FACADE: Skjold Burne Vinhandlen risikerer at skulle fjerne markise
MIDDELFART:En markise, der skal beskytte vinen mod sollyset og reklamere for to-bak er blevet genstand for en strid mellem Middelfart Kommune og ejeren af Skjold Burne Vinhandel på torvet, Egon Karmisholt.

Markisen er påført reklamer for tobaksmærket My Own Blend. Og det er ulovligt, fastslår Teknisk Forvaltning, der har haft kommunearkitekt Poul Søgaard til at kigge nærmere på markisen og sammenholde den med lokalplanen for området. Den fastslår, at markiser skal holdes fri for skrift, reklamer og lignende.

Egon Karmisholt mener, at kommunen skyder gråspurve med kanoner.

- Det er noget pjat, at vi skal fjerne vores markise. Da vi satte den op for to år siden var det en erstatning for en gammel jordslået markise, som vi fjernede for at få en flottere facade, siger Egon Karmisholt.

Forskønner facaden

Han fastholder, at markisen efter hans opfattelse ikke skæmmer forretningen eller området, og tilføjer, at markisen kun er slået ud i formiddagstimerne.

- Vi ruller den kun ud, når solen står ind på ruden. Hvis markisen ikke er ude, springer propperne af vinflaskerne i vinduet. Vi har prøvet at klistre solfilm på vinduerne. Men det måtte vi pille af, fordi folk troede, at vi havde ophørsudsalg, siger Egon Karmisholt.

Han tilføjer, at markisen er hans eneste mulighed for at vise, at der handles med to-bak.

- Vi må jo ikke annoncere for tobaksvarer andre steder end på salgsstedet, siger Egon Karmisholt.

Om hans argumentation kan overbevise Teknisk Udvalg, afgøres i eftermiddag, når udvalgets politikere mødes for at afgøre, om vin- og tobakshandleren skal have dispensation, eller om Egon Karmisholt skal bedes om at stikke piben ind og fjerne markisen hurtigst muligt, som Teknisk Forvaltning og facadeudvalget indstiller det.

Hvis udvalget vælger at give markisen dødsstødet, skal Egon Karmisholt fjerne den hurtigst muligt. Nægter han det, vil kommunen komme med et påbud om, at markisen skal væk eller erstattes af en soldug uden reklametryk.

Mens han venter på afgørelsen, står Egon Karmisholt og spejder over på den anden side af gaden. Her gælder en anden lokalplan. Så markiserne er her flittigt dekoreret med reklamer.

Tobakshandler i rygende strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce