Tjære-sag berører nabokommunerne


Tjære-sag berører nabokommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REGNING: Borgere i Middelfart og Ejby kommer også til at betale for oprensning af forurenet jord i Nørre Aaby

NORDVESTFYN:Skatteyderne i Middelfart og Ejby Kommuner kommer til at hjælpe Nørre Aabys borgere med at betale millionregningen for at få renset byggegrunde for tjæreforbindelser.

Alene den forestående millionregning for at oprense de bebyggede grunde på den nye udstykning Kløvermarken er så stor, at den sender kommunens økonomi i knæ. Kommunalbestyrelsen ser ingen anden udvej end at optage lån, som skal betales tilbage over en årrække, der når langt ind i den nye storkommune.

Derfor følges udviklingen i sagen om de forurenede byggegrunde nøje på borgmesterkontorerne i Middelfart og Ejby.

- Vi læser i øjeblikket med stigende interesse historierne fra de andre kommuner. Og i den aktuelle sag om de forurenede byggegrunde, tænker man uvilkårligt, at den bliver forhåbentlig ikke større, siger Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm (S).

Han understreger, at en enkelt sag ikke kan få planerne om nordvestfynsk storkommune til at vakle.

- Vi er alle enige om, at vi vil den her sammenlægning. Og i sådan en situation vedgår vi arv og gæld, siger Steen Dahlstrøm og fortsætter:

- Iøjeblikket venter vi i Middelfart på en afgørelse i voldgiftssagen, hvor Middelfart Kommune gør krav på de værdier, vi bragte ind i Tre For. Hvis Middelfart vinder sagen, tilfører kommunen 18 millioner kroner til fællesskabet. Samtidig kan det være, at Middelfart løber ind i en sag, der koster kommunen penge. Det er som med gyngerne og karrusellerne. Der er indtægter og udgifter, siger Steen Dahlstrøm.

Også borgmesteren i Ejby, Claus Hansen (V), følger i denne tid ekstraordinært godt med i, hvad der sker på den anden side af kommunegrænsen.

- Det er en kedelig sag, men den rykker ikke ved planerne om en sammenlægning af kommunerne. Det kunne lige så godt være Middelfart, der løb ind i en uforudset udgift i morgen, og Ejby i en anden sag i overmorgen. Når vi har valgt at stå sammen, så står vi sammen, siger Claus Hansen.

Tjære-sag berører nabokommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce