Tiltalt for amfetamin-produktion nær Harndrup: - Jeg ville bare vaske baljerne for dem

Der forventes at falde dom i sagen torsdag. Foto: Michael Bager

Tiltalt for amfetamin-produktion nær Harndrup: - Jeg ville bare vaske baljerne for dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • En mand og en kvinde sidder tirsdag på anklagebænken i Retten i Odense tiltalt for at have fremstillet amfetamin.
  • Manden fortæller, at en polak lejede noget plads i en ladebygning, og at han blot ville hjælpe dem med at få vasket udstyret.

Odense/Harndrup: Amfetamin i køkkenet, amfetamin i fryseren, amfetamin i badeværelset og amfetamin i dametasken.

Tirsdag sad en mand og en kvinde fra Harndrup-egnen på anklagebænken ved Retten i Odense. Anklageskriftet indeholder 15 punkter, hvoraf fremstilling af amfetamin klart er det, der har anklagerens hovedfokus. Hertil kommer en del punkter, der indeholder besiddelse af forskellige våben - inklusiv en skarpladt Browning, der blev fundet på en hylde over den tiltalte mands seng.

Både manden og kvinden nægter sig skyldige i produktion af amfetamin. I stedet har manden forklaret, at han i flere år har haft en leverandør af amfetamin, der en dag havde spurgt, om han måtte låne noget plads i en ladebygning, hvor den tiltalte boede.

Det viste sig så, ifølge den tiltalte mand, at leverandøren gik og fremstillede amfetamin ude i laden, hvor han havde lånt en hesteboks, der efterfølgende var blevet udstyret med blandt andet fryser, køleskab, vægt og vakuumpresser.

Ved en ransagning på ejendommen ved Harndrup, som fandt sted den 6. september sidste år, fandt politiet en del store baljer, en grydeske, en betonblander - eller et piskeris, som anklageren forklarede det. Alt sammen stod på ejendommens badeværelse, og der er fundet dna fra den tiltalte mand på genstandene.

Han forklarede dog tirsdag, at han ville gøre det rent, fordi de mænd, der havde lejet pladsen ude i hesteboksen, havde spurgt efter varmt vand til at rengøre det. Men manden ville ikke have dem inden for i huset, hvor også kvinden boede, hvorfor han i stedet tilbød at gøre det rent for dem.

Begge er dog nu tiltalt for at have produceret ikke under 12,2 kilo amfetamin, og begge nægter de kendskabet til det. De har til gengæld indrømmet at bruge amfetamin. Manden fortalte således, at han har gjort det i en længere periode, da han af sin psykiater har fået frataget den ritalin, han ellers har brugt, da han er diagnosticeret med adhd.

Manden har ligeledes erkendt at have været i besiddelse af flere af de våben, der blev fundet på ejendommen. Men der er også fundet et gevær samt nogle patroner i en ladebygning, som han nægter kendskabet til.

Der forventes at falde dom i sagen torsdag.

Tiltalt for amfetamin-produktion nær Harndrup: - Jeg ville bare vaske baljerne for dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce