Tilskuere reddede broløbers liv


Tilskuere reddede broløbers liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Simpel førstehjælp var afgørende, da deltager i halvmaraton kollapsede. Redningsmænd blev i går hædret

MIDDELFART: Selv om Tjalling Jensen kæmper for at holde tårerne tilbage, så er det umuligt. De presser sig frem i øjnene og triller ned over mandens kinder.

Han trækker undskyldende på skuldrene, men der er ikke meget at gøre. Og det er helt i orden at være bevæget, forsikrer Jens Friis, der er stationsleder hos politiet i Middelfart.

Det er på hans kontor, scenen udspiller sig. Og trods tårerne i Tjalling Jensens øjne er anledningen lykkelig.

Han sidder på kontoret sammen med en anden mand, Ole Kirkeby Jensen, fordi de sammen har reddet et menneskeliv, og det vil politiet hædre dem for.

Et tilfældigt møde

De to mænd mødte hinanden, da der var broløb i Middelfart.

Tjalling Jensen, der er fra Vejle, havde været en tur i Byggecentrum med konen, da bilen brød sammen på vej hjem. Og på grund af løbet strandede de foran politigården, hvorfra Ole Kirkeby Jensen, som var til sin mors 87-års-fødselsdag, også så på.

Solen skinnede, stemningen var hyggelig, og tilskuerne småsludrede på kryds og tværs med hinanden.

Men det hele tog pludselig en dramatisk drejning, da en løber kollapsede i armene på dem.

- Han var ved at glide væk mange gange, og øjnene var gule og rullede bagover, husker Tjalling Jensen.

Sammen med Ole Kirkeby sørgede han for, at manden fik væske, og de lagde ham i aflåst sideleje, hvor han kastede op.

- Og Ole sagde: Bare ud med hele lortet, husker Tjalling Jensen, som flere gange måtte klaske den dehydrerede mand på kinderne for at holde ham ved bevidsthed.

Imens sørgede et par betjente for at tilkalde hjælp, og Tjalling Jensen og Ole Kirkeby fik bakset ham af vejen og over på et lille stykke græs, der er foran politigården.

- Da ambulancelægen kom, var det som at se Vor Herre selv, fortæller Tjalling Jensen.

Mens Ole Kirkeby, der er uddannet social- og sundhedshjælper, hurtigt fornemmede, at den var helt gal med manden, så gik det først for alvor op for Tjalling Jensen, da ambulancelægen lagde et drop på manden.

- Det stod som en vandhane gennem ham, husker Tjalling Jensen, som flere gange siden har tænkt på, hvordan løberen har det i dag.

1000 kroner som tak

Og i går formiddag fik han vished. Løberen slap med forskrækkelsen. Stationsleder Jens Friis havde inden mødet med førstehjælperne talt i telefon med manden, som husker ganske lidt fra episoden.

- Han kan huske, at nogen slæber ham ind til siden og gør noget ved ham, fortalte Jens Friis de to mænd, inden han overrakte dem hver en check på 1000 kroner som tak for deres indsats.

- I ydede en førstehjælp, som virkelig har sat sig hos mine kolleger, fortalte han redningsmændene og understregede, at det er vigtigt, at man tør handle, når mennesker er i nød.

Tilskuere reddede broløbers liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce