- Og det er billigt, siger Homes erhvervsmægler Rasmus Renner, der oplyser, at bygning og grund på Assensvej 1 blev handlet for mere end det dobbelte for 10 år siden.

Middelfart: Der har ikke været meget liv på hjørnet af Assensvej og Brovejen i Middelfart, siden Fakta forlod stedet 1. marts 2016 i forbindelse med kædens lukning af 20 tabsgivende butikker herhjemme. Og der er næppe udsigt til, at der sker noget bag de røde mursten i den nærmeste fremtid. Heller ikke selv om ejendommen nu kan erhverves for under halvdelen af, hvad den blev handlet til for 10 år siden.

Dengang overtog et københavnsk kommanditselskab ejendom og grund for 13.610.000 kroner og lejede efterfølgende stedet ud til Fakta på en 10-årig lejeaftale. Det er dette selskab, som nu er kommet i pengenød og derfor har bedt Home i Odense om hjælp til at sælge ejendommen for 5,6 millioner kroner.

- Med knap 800 kvadratmeter under tag er den for lille til en ny dagligvareforretning, samtidig ligger den uden for byens egentlige handelscentrum. Så selv om man får meget ejendom for pengene og tusindvis af biler kørende forbi hver dag, står køberne ikke i kø, erkender Rasmus Renner fra Home Erhverv i Odense.

Han forestiller sig, at en internetforretning med behov for et showroom eller måske en møbelforretning kunne få glæde af de 785 kvadratmeter på den 2750 kvadratmeter store grund og de 35 parkeringspladser.

Finansiering bremser salget

- Men salget er også bremset af finansieringen. For hvis du som forretningsdrivende skal ud at købe stedet, skal du komme med 2,5 millioner kroner selv, idet kreditforeningen kun belåner erhvervsbygninger med 60 procent. Det giver en månedlig ydelse på cirka 20.000 kroner foruden de 2,5 millioner kroner, og det begrænser køberfeltet, fortæller Rasmus Renner.

Skulle nogle vælge at købe i investeringsøjemed, skal de ifølge Rasmus Renner finde en lejer, som er villig til at lægge cirka 35.000 kroner i månedlig husleje.

Mulighed for autohandel

Home Erhverv fik ejendommen i kommission i maj og har i første omgang hængt et stort til-salg-banner op på facaden og lagt sagen på mæglerfirmaets hjemmeside, som markedsføres i forskellige sammenhænge.

- Vi har været i en kort dialog med et par stykker, det er alt, hvad der er sket hidtil. Men det er vigtigt at understrege, at kommunen overfor mig har udtrykt sig meget fleksibel mht. til brugen af stedet, selv om ejendommen lige nu er tinglyst til detailhandel. Det vil derfor også være muligt for en automobilhandel at slå sig ned på adressen, fortæller Rasmus Renner.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.