Tidligere livredder: Middelfart Kommune har behov for en svømmehal mere

Thomas Lungaards borgerdrevneforslag om en svømmehal mere i Middelfart Kommune har på under to uger fået 315 stemmer. Foto: Colourbox

Tidligere livredder: Middelfart Kommune har behov for en svømmehal mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne i Middelfart Kommune har kun en svømmehal i Strib, når vandet lokker. Derfor har Thomas Lundgaard, der bor i Nørre Aaby lavet et borgerdrevet forslag, som handler om at få en svømmehal mere til kommunen.

Nordvestfyn: - Det kan da ikke passe, at vi kun har en svømmehal i hele Middelfart Kommune. Der er intet i vejen med svømmehallen i Strib, men den er bøvlet at komme til, hvis ikke man lige bor tæt ved. Sådan siger Thomas Lundgaard om sit borgerdrevne forslag om en svømmehal mere i kommunen, nærmere bestemt i Nørre Aaby.

Han er tidligere livredder og kender derfor til vigtigheden af, at fynboerne er komfortable med vand. Derfor har svømning også været en obligatorisk del af Thomas Lundgaards børns opvækst. Børnene er 11 og 14 år og har fået svømmetræning i Strib Svømmehal.

- Det er min egen baggrund som livredder, der har fået mig til at lave forslaget, for vi bor trods alt på en ø omgivet af vand. Jeg er godt klar over, at det ikke er en billig omgang at lave og drive en svømmehal, men det er dog blevet billigere, der er da i hvert fald publikum til det, forklarer han.

Thomas Lundgaard har delt sit forslag i Facebook-gruppen Nørre Aaby, og det har fået flere borger til at melde deres interesse.

Kommuner skal deles om drift

Snakken om en svømmehal mere på Vestfyn er nu heller ikke helt ny, for byrådsmedlem Per Vismark (S) gik i efteråret til valg på etableringen af en svømmehal på den tidligere Funpark Fyn-grund ved Grønnemose. Hans tanke var, at det skulle være et tværkommunalt samarbejde, som gjorde driften billigere for den enkelte kommune.

- Jeg hilser bestemt et forslag om en svømmehal mere end velkommen, men forslaget ændrer ikke ved mit standpunkt. Jeg synes stadig, at Grønnemose er stedet, og at projektet skal være delt mellem flere kommuner. Det skal også siges, at jeg hellere ser et badeland med spafaciltier end en svømmehal med et koldtvandsbassin, siger politikeren og henviser til DGI's hus i Herning, som både har fitness, badeland, hotel og konference.

For at det borgerdrevne forslag kan blive taget op i byrådet, skal forslaget have 850 stemmer. I skrivende stund har forslaget på under to uger fået 315 stemmer. Man kan stemme via Middelfart Kommunes hjemmeside.

Tidligere livredder: Middelfart Kommune har behov for en svømmehal mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce